Tęczowe bułeczki - jak smakuje najbardziej uroczy wypiek na świecie?

Jeśli jesteś na diecie i zazwyczaj nie jesz chleba, teraz z pewnością będziesz chciała cały bochenek tylko dla siebie. Tęczowe bułeczki to hit Instagrama. Z pewnością przekona też twoje podniebienie!

Unicorn concha - tęczowe bułeczkiUnicorn concha - tęczowe bułeczki fot. elbollio.com

Jeśli twoja pierwsza myśl na hasło "chleb" to gluten, jesteśmy pewne, że tym razem zrobisz wyjątek i nie będziesz myślała o kaloriach. 

Unicorn concha, bo tak oryginalnie nazywają się tęczowe bułeczki to autorski pomysł piekarni  El Bolillo Bakery w Huston, w stanie Texas. Firma produkuje je od roku, a wszystko zaczęło się od niewinnego eksperymentu, który niepostrzeżenie zdobył ogromną popularność w sieci. Gdy zdjęcia mini chlebków obiegły Internet, klienci zaczęli ustawiać się w długich kolejkach i zasypywać telefonami zaskoczonych właścicieli. Szczerze mówiąc, ten zachwyt w ogóle nas nie dziwi, gdyż nie sposób przejść obojętnie obok tych kolorowych wypieków.

Jak smakują? Podobno tak samo, jak wyglądają, czyli obłędnie. Dzięki zabarwionemu cukrowi, bułeczki są słodkie, a każda z nich ma inny smak. Pozwalając sobie na chwilę zapomnienia, klienci El Bolillo Bakery czują truskawki, maliny, gumę balonową oraz pina- coladę!

ZOBACZ TAKŻE: Unicorn Popcorn - poznaj przepis na tęczową przekąskę prosto z Instagrama

Zobaczcie, jak prezentują się tęczowe słodkości. Mamy nadzieję, że niedługo pojawią się w Polsce! 

Unicorn concha - tęczowe bułeczkiUnicorn concha - tęczowe bułeczki fot. elbollio.com

Unicorn concha - tęczowe bułeczkiUnicorn concha - tęczowe bułeczki fot. youtube.com/bakergirlsteph

Unicorn concha - tęczowe bułeczkiUnicorn concha - tęczowe bułeczki fot. elbollio.com

 
Więcej o: