Unicorn concha - tęczowe bułeczki fot. elbollio.com
Jeśli twoja pierwsza myśl na hasło "chleb" to gluten, jesteśmy pewne, że tym razem zrobisz wyjątek i nie będziesz myślała o kaloriach.
Unicorn concha, bo tak oryginalnie nazywają się tęczowe bułeczki to autorski pomysł piekarni El Bolillo Bakery w Huston, w stanie Texas. Firma produkuje je od roku, a wszystko zaczęło się od niewinnego eksperymentu, który niepostrzeżenie zdobył ogromną popularność w sieci. Gdy zdjęcia mini chlebków obiegły Internet, klienci zaczęli ustawiać się w długich kolejkach i zasypywać telefonami zaskoczonych właścicieli. Szczerze mówiąc, ten zachwyt w ogóle nas nie dziwi, gdyż nie sposób przejść obojętnie obok tych kolorowych wypieków.
Jak smakują? Podobno tak samo, jak wyglądają, czyli obłędnie. Dzięki zabarwionemu cukrowi, bułeczki są słodkie, a każda z nich ma inny smak. Pozwalając sobie na chwilę zapomnienia, klienci El Bolillo Bakery czują truskawki, maliny, gumę balonową oraz pina- coladę!
ZOBACZ TAKŻE: Unicorn Popcorn - poznaj przepis na tęczową przekąskę prosto z Instagrama
Zobaczcie, jak prezentują się tęczowe słodkości. Mamy nadzieję, że niedługo pojawią się w Polsce!
Unicorn concha - tęczowe bułeczki fot. elbollio.com
Unicorn concha - tęczowe bułeczki fot. youtube.com/bakergirlsteph
Unicorn concha - tęczowe bułeczki fot. elbollio.com