Pomoc rusza 15 kwietnia 2020 roku. Posiłki trafią do personelu medycznego Oddziału Zakaźnego, Oddziału Dermatologii zamienionego na zakaźny, OJOMu i SORu oraz Wojskowego Instytutu Medycznego w Warszawie.
- Od kilku tygodni nasze oddziały z pierwszej linii walki z COVID-19 ciężko pracują, aby uratować jak najwięcej pacjentów. A teraz dzięki pomocy Anny Lewandowskiej i SuperMenu dostaną smaczne i zdrowe posiłki. Bardzo dziękujemy! Taka pomoc jest nam teraz bardzo potrzebna - powiedział zastępca Dyrektora WIM płk dr Jarosław Kowal.
Inicjatywa rozpocznie działania cateringu dietetycznego SuperMenu. Autorką przepisów dań dostępnych w ofercie jest Anna Lewandowska. Trenerka opracowała je we współpracy z doświadczonym dietetykiem.
Jak podkreślają twórcy projektu, celem SuperMenu jest dostarczanie posiłków, które nie tylko pomogą w utracie wagi, ale przede wszystkim wpłyną na zmianę nawyków żywieniowych i zadbają o zdrowie klientów.
- Życiowa moc bierze się z dobrego jedzenia. To szczególny czas, w którym musimy zadbać o nasze zdrowie i naszą odporność. Inspirowanie ludzi do lepszego - bo zdrowszego życia, to moja pasja. Stworzenie cateringu jest odpowiedzią na zapotrzebowanie osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem - mówi Anna Lewandowska.