Nietypowy wygląd, idealny smak! WINIARY wprowadzają linię zup z uratowanymi warzywami

Nietypowa wielkość, niespotykany kształt, drobne przebarwienia na skórce. Takie warzywa standardowo nie trafiłyby do produkcji żywności. Jednak WINIARY postanowiły je uratować i wykorzystać w limitowanej edycji swoich znanych i lubianych zup: Krupniku, Barszczu Czerwonym i Jarzynowej.

WINIARY w ramach misji „Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu", wspierają konsumentów na wiele sposobów. Przede wszystkim dostarczają kulinarnych inspiracji w postaci prostych przepisów na wykorzystanie produktów, które są pod ręką: w lodówce i kuchennych szafkach. Poza tym edukują i kształtują dobre nawyki, pomagają w planowaniu posiłków, a także otwierają jadłodzielnie w całej Polsce.

Warzywa takie, jak natura chciała

Warzywa o nietypowej wielkości czy kształcie standardowo nie trafiają do produkcji żywności, mimo tego, że są równie wartościowe i smakują tak samo jak  te o regularnym wyglądzie. Limitowana edycja zup WINIARY to doskonały sposób na ograniczenie tego zjawiska.

W każdym z produktów znajduje się jedna grupa uratowanych warzyw: w Krupniku są to marchewki, W Barszczu Czerwonym - buraki, a w Jarzynowej – selery.

Limitowana edycja Zup z Uratowanych warzyw pojawia się w sklepach już od drugiej połowy września 2022.

 

O marce WINIARY:

WINIARY to marka, która od ponad 80-ciu lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Inspiruje, dostarcza pyszne i proste w przygotowaniu przepisy oraz dzieli się wiedzą na temat zbilansowanych i wartościowych potraw. Produkty spod logo WINIARY to doskonałe połączenie tradycyjnego, polskiego smaku z nowoczesnością. W ofercie marki jest ponad 230 produktów, a wśród nich m.in. zupy, pasty, majonezy, buliony, sosy, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie. Więcej informacji oraz kulinarne inspiracje znaleźć można na winiary.pl.