Jak zrobić Italian Manicure? Ten paznokciowy hit optycznie wydłuży płytkę

Jak optycznie wydłużyć paznokcie jednym trikiem? Wystarczy, że znasz Italian Manicure. To sprawdzony sposób dla osób, które chcą, aby paznokcie wydawały się dłuższe, bez konieczności ich zapuszczania.

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Dłuższe paznokcie są bardziej narażone na złamanie i często wymaga wiele cierpliwości i czasu. Są jednak triki, dzięki którym płytka wydaje się optycznie dłuższa. Jednym z nich jest Italian Manicure

Zobacz wideo Jak pielęgnować dłonie i paznokcie zimą?

Na czym polega Italian Manicure? Ten paznokciowy trend to hit 

Wiele pań z pewnością potwierdzi, że krótkie paznokcie nie tylko rzadziej się łamią, ale są też praktyczniejsze. Szczególnie w pracy czy podczas domowych porządków dłuższa płytka częściej ulega uszkodzeniu. Niektóre kobiety nie są zaś fankami przedłużania paznokci żelami, tipsami czy za pomocą innych sztuczek. Jak się okazuje, jest znacznie prostszy sposób, który pozwoli nam uzyskać efekt "wow". Mowa o Italian Manicure.

Ta technika najlepiej sprawdza się przy klasycznym manicure z wykorzystaniem jednolitego, pełnego koloru. Na samym początku należy odsunąć skórki przy paznokciach radełkiem, po czym przyciąć je za pomocą cążek. Dzięki temu powierzchnia płytki będzie wydawać się o wiele dłuższa. Jeśli nie masz w tym wprawy, możesz wykorzystać także trik ze zmywaczem do paznokci. Przejedź po bokach pomalowanej płytki pędzelkiem, zamoczonym w środku do usuwania koloru. W ten sposób utworzysz odstęp pomiędzy skórką, a paznokciem, dzięki czemu będzie wydawać się dłuższy.

 

Jaki lakier najlepiej sprawdzi się do Italian Manicure? Korzystaj z jednolitych kolorów

Najlepszy efekt wydłużonych paznokci dadzą jednolite lakiery z połyskiem, jednak technika sprawdza się także przy francuskim manicure. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku biała końcówka płytki, zamiast półksiężyca powinna tworzyć literę "U". Oczywiście możesz także skorzystać z lakieru hybrydowego lub żelu. 

Więcej o: