Risotto pani Durskiej: na s這dko, ostro i s這no

Porady kulinarne z podtekstem? Takie rzeczy, to tylko u naszych mi造ch kole瘸nek z Grupy Desantowej! Agnieszka Durska dzieli si dzi znakomitym przepisem na risotto. A co maj z tym wsp鏊nego gruszki, buty i kostiumy k徙ielowe? Same sprawd嬈ie. Je瞠li jeszcze wam ma這, zapraszamy nie tylko na fanpage desantowych dziewcz徠, ale tak瞠 na ich stron - grupadesantowa.pl.

Gotowanie z winem. Zacznijmy od wlania w siebie co najmniej kieliszka...Gotowanie z winem. Zacznijmy od wlania w siebie co najmniej kieliszka... Gotowanie z winem. Zacznijmy od wlania w siebie co najmniej kieliszka... Gotowanie z winem. Zacznijmy od wlania w siebie co najmniej kieliszka...

Kobieta wyst瘼uje w kilku fazach. Nie jest dana raz na zawsze, tylko - jak poeta zauwa篡 - jest zmienna. Podlega okresowym wahaniom i wyskakuje jej amplituda. Czasem w g鏎, czasem w d馧. Cycki w g鏎, cycki w d馧 no dobra, przesadzi豉m - ale wiadomo, o co chodzi i niewa積e, czym to jest spowodowane. Nastr鎩 zmienia si pod wp造wem chwili, euforia na widok but闚 i czarna rozpacz na widok ich ceny. Euforia po przymierzeniu TEGO kostiumu k徙ielowego i dzika wr璚z furia, gdy pani przy kasie m闚i, 瞠 on jedyne 600 z. W nosie tam. Kto prze這篡 do tych za 200.

W ka盥ym razie, czasem same za sob trafi nie mo瞠my - a w takich sytuacjach najcz窷ciej stan emocjonalny wymaga ukojenia w po篡wieniu. I najlepiej, 瞠by by這 na s這dko, s這no i ostro, co by si tak, no tak. Jak ju furi po 豚ach dostali wszyscy w okolicy, to teraz by si tak no co. Tylko co? Co na ostro, nie, na s這dko, nie, na s這no. A mo瞠 jednak na s這dko. Nie, to nie ma ko鎍a. Ale nie martwcie si, znajd rozwi您anie jeszcze w tym tek軼ie.

Stoj przed lod闚k i mo瞠 by tak wino - bia貫. To dobry pocz徠ek. Lod闚ka traci temperatur w tempie b造skawicznym. Na ostro, nie, na s這dko, co by tu. Robi si nerwowo. I co by tak narasta i penetruje m鎩 umys do dna zahaczaj帷 o punkt G, wi璚 w og鏊e bez kija nie podchod. Co by tu. Cebula, niebieski ser. Ten kostium, przez kt鏎ego to co mi penetruje umys, te by niebieski Musz si napi. Jednak kieliszek wina w kuchni jest niezb璠ny. Dwa kieliszki. Bulion, ry do risotto. Genialny wynalazek. Gruszki. W ko鎍u, lato. Mam!

Gruszkowe risotto. S這dko, s這no, ostro. Chilli. Ol郾ienie. Trzy w jednym, jednocze郾ie, nic nie musz wybiera, nie musz sobie dawkowa po kolei. Siekam cebul, no bez przesady - tak na szybko. Gruszki w kostk, nawet ze sk鏎kami, zmi瘯n. 4 gruszki, a reszta na oko. Uwaga, bo po kieliszku wina zaczynaj si strasznie 郵izga po desce - te gruszki oczywi軼ie. Bulion - tak z p馧 litra albo wi璚ej. I tylko 18 minut mieszania. Mas這, oliwa z oliwek, parmezan, niebieski ser albo cheddar - r闚nie pie軼i zmys造 w odpowiedni spos鏏. Na s這dko, s這no i ostro. Chilli, nie zapomnij chilli. Bulion oczywi軼ie z kostki ekologicznej albo z takiej pasty z M&S. To nie jest reklama, wzgl璠nie produkt placement, tylko podpowied kobiety z kuchenn praktyk - to naprawd dobry bulion, taki w s這iczku. Nigella by si nie powstydzi豉 i Jimmy te. Serio, a skoro oni mog, to ja te. Przyk豉d idzie z g鏎y. Zwyk豉 kostka te mo瞠 by, ale za skutki uboczne po glutaminianie sodu nie odpowiadam.

Cebula na patelni, mo積a doda zi馧 - oregano, rozmaryn albo co si nawinie. Ry na patelni, mieszam a si zeszkli, wino, przyzwoity chlust. Czy ten syk nie jest rozkoszny? Wlewam te w siebie i te rozkosznie sycz. Bulion, po chlu軼ie. Oczywi軼ie w przyzwoitym przepisie by by這, 瞠 po chochelce, ale serio - nie op豉ca si brudzi tylu naczy. Gruszki, mieszam, mieszam, dolewam, mieszam. Dwie minuty przed ko鎍em - troch mas豉 i parmezan. I albo cheddar, albo niebieski ser. Jak cheddar, to chilli. Niebieski ujdzie sam. Chilli takie w p豉tkach, kto by sobie zawraca g這w z krojeniem. Nak豉dam porcj dla domownika, je郵i jaki pa喚ta si po domu. A reszt, ja sama, tak z patelni. Domestic goddess popija winem. Risotto gruszkowe. Bezwstydnie. I dok豉dka. A w duszy mam ten niebieski kostium, teraz ju by 幢e le瘸...

Agnieszka Durska , Grupa Desantowa

Gotowanie z winem. Zacznijmy od wlania w siebie co najmniej kieliszka...

Wi璚ej o: