kotlety mielone
-
Mielone przysmażone z zewnątrz i surowe w środku? Wiele osób popełnia ten błąd
Kotlety mielone robi się banalnie prosto. Wystarczy połączyć kilka składników, uformować kulki i usmażyć. Co może pójść nie tak? Otóż - sporo. A największy problem to spieczona skórka i mięso surowe w środku. Wszystko przez popularny błąd.
-
Dodaj łyżeczkę tego produktu do mielonych. Wyjdą soczyste w środku i przyrumienione na zewnątrz
Co zrobić, aby kotlety mielone zawsze wychodziły pyszne - miękkie i soczyste w środku, a chrupiące i zarumienione na zewnątrz? Dodaj do ciasta jeden nietypowy składnik, a możesz być pewna, że będą rewelacyjne.
-
Co Polacy jedzą w pracy?
Wychodzisz z pracy żeby zjeść obiad na mieście? Jesteś szczęściarzem. Większość polskich pracowników nie ma takiej możliwości. Ratują ich kanapki i pizza na telefon, bo o przerwie na lunch mogą pomarzyć.
-
Warzywa? To brzmi pysznie!
O tej porze roku smakują najlepiej. Latem nawet zdeklarowani mięsożercy bez żalu rezygnują z kotleta na rzecz lekkich, zdrowych, kolorowych dań z jarzyn.