kulinaria
-
Polski przysmak uznany za "najgorszy na świecie". W PRL mówiono o nim "szynka północy"
Portal kulinarny TasteAtlas co i rusz publikuje rankingi potraw czy produktów z całego świata. Tym razem zaprezentował ranking najgorszych produktów mięsnych na świecie. Na pierwszym miejscu znalazł się przysmak z Polski - salceson. Zdobył jedynie 2,4 gwiazdki na 5.
-
Jogurt wylewam na gazę i wstawiam z miską do lodówki. Po 4 dniach wszyscy się zajadają
Jak smakuje labneh? Okazuje się, że możesz go przyrządzić, wykorzystując zaledwie dwa produkty, które zapewne znajdziesz w kuchni. Dzięki temu będziesz miała świetny dodatek do posiłków, którego nie powstydzi się żadna pani domu.
-
Z rosołu nic się nie marnuje. Z warzyw i mięsa mam później jeszcze obiad na dwa dni
Co zrobić z warzywami z rosołu? Wiele osób nie ma pomysłu na ponowne ich wykorzystanie. Nie muszą jednak lądować w śmieciach. Sprawdź, co zrobić z warzywami i z mięsem, a już nigdy nie postąpisz inaczej.
-
Zapomnij o rozmiękłych ogórkach. Dodaj do mizerii i odstaw na 10 minut. Zniknie ze stołu od razu
Mizeria to jedna z najpopularniejszych sałatek, którą często przyrządzamy do obiadu. Smakuje wyjątkowo wybornie latem, w towarzystwie młodych ziemniaków i jajka sadzonego. Jak ją przyrządzić, by była przepyszna i chrupiąca? Kluczowy jest jeden moment.
-
Odrywasz je z truskawek i wyrzucasz do śmieci? To błąd. Są pełne drogocennych składników
Truskawki to jedne z najpopularniejszych i najbardziej lubianych owoców, których smak oraz aromat niewątpliwie kojarzy się z latem. Nic dziwnego, że kiedy w maju zaczyna się sezon, królują na naszych stołach pod wieloma postaciami. Zdrowe są nie tylko same owoce, ale także szypułki.
-
Niezawodny patent na ciasto drożdżowe. Wyrośnie dwa razy szybciej!
Przygotowując ciasto na pizzę, drożdżówki czy bułeczki z użyciem drożdży niemal zawsze po jego wyrobieniu musimy odczekać od godziny, do nawet dwóch, aby wyrosło. Okazuje się, że istnieje prosty trik, dzięki któremu możemy znacznie przyspieszyć ten proces. Na czym polega?
-
Zazwyczaj wylewasz do zlewu, tym razem namocz w nim śledzie. Już zawsze będziesz je tak robić
Śledzie to uwielbiane przez Polaków ryby, z których szybko można wyczarować pyszną przekąskę. Są łatwodostępne, niedrogie, a ich przygotowanie jest stosunkowo proste. Co więcej, można je zrobić na wiele sposobów. Przedstawiamy sprytny trik, dzięki któremu będą naprawdę wspaniałe.
-
Prosty trik na puszystą i kremową jajecznicę. Dodaj kilka kropli, a już zawsze będziesz tak robić
Jajecznica na śniadanie to gwarancja dobrego początku dnia. Jest pyszna, pożywa i zdrowa. Jej przygotowanie nie jest trudne, a dodatkowo każdy z nas może dorzucić do niej, na co tylko ma ochotę. Istnieje prosty trik, dzięki któremu będzie rozpływać się w ustach!
-
Uważasz się za osobę światową? W takim razie skąd pochodzą te potrawy i napoje?
Momentami nie jest łatwo...
-
[KONKURS WYNIKI] Jesień w głębokim talerzu!
Znamy finalistów konkursu Jesień w głębokim talerzu!
-
Jak zrobić najlepsze ciasto na pierogi? Pomoże konkretny tym mąki
-
Ich hit kochała cała Polska. Zaginięcie córki rozbiło ich małżeństwo
-
Każdego dnia uczmy się, że czasem trzeba pozwolić sobie na luz i "mieć to w D"MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
50-tko, w tej sukience optycznie zgubisz kilka kg! Ma boski kolor!
-
Zniżki dla seniorów. Przed świętami przyniosą ulgę dla portfela
- Ogromne przeceny w Wittchen! Pikowana torebka teraz za jedyne 69 zł! Znika błyskawicznie. Niskie ceny także w CCC, HM
- Pacjenci w przychodni zobaczyli dziwną kartkę. Lekarze mają dość
- "Blacha sernika za 140 zł?! Ci ludzie poszaleli! Kogo stać na takie święta?"
- Bogna Sworowska szczerze o menopauzie. Od seksuolożki dostała nietypową "receptę"
- Ta świąteczna piosenka rozpala wyobraźnię? Badania pokazują, że pary słuchają jej w sypialni
-
Moje ulubione książki kucharskie do psucia
W domowej biblioteczce mam lekko ponad 30 książek kucharskich. To całkiem sporo jak na osobę, która twierdzi, że nie umie gotować. Niektóre z publikacji są mi obojętne, inne lubię po prostu czasem przejrzeć z dziećmi, żeby wiedziały, że gdzieś na świecie jest ktoś, kto umie takie potrawy przyrządzić. Są wreszcie książki zawierające takie przepisy, że aż mam ochotę wstać, pójść do kuchni i coś zepsuć.