marynata do mięsa

  • Królik króluje

    Królik króluje

    Doceńmy królicze mięso! Przewyższa inne pod względem zawartości łatwo przyswajalnego białka, a cholesterolu ma mniej niż cielęcina czy kurczaki.

    Nina Kosińska
  • Małe jest pyszne!

    Małe jest pyszne!

    Oto pomysł na przyjęcie po francusku - serwujemy tylko małe danka. Trochę pracy, ale uznanie gości - bezcenne...

    Nina Kosińska
  • Wielkanocne potrawy- na ciepło

    Wielkanocne potrawy- na ciepło

    Pora pomyśleć o tym, co tym razem przygotujemy na świąteczne spotkanie przy wielkanocnym stole. Nie powinno na nim zabraknąć przekąsek, pieczeni, pasztetów, no i oczywiście słodkości.

    Nina Kosińska
  • PMS. Jak sobie z nim poradzić?

    Chcesz złagodzić napięcie przedmiesiączkowe? Czasem wystarczą niewielkie zmiany w diecie i odrobina ruchu. Przedstawiamy kilka sposobów na zminimalizowanie dyskomfortu.

    karola
  • Spotkanie przy grillu

    Spotkanie przy grillu

    Nareszcie! Jest ciepło i możemy spotykać się z rodziną i przyjaciółmi przy grillu na świeżym powietrzu. Żeby jednak spotkanie było naprawdę udane, przyda się garść przepisów.

    Nina Kosińska
  • Mięsa w winie

    Zamarynowane w tym trunku albo upieczone z jego dodatkiem bardzo zyskują na smaku. Wino bowiem sprzyja kruszeniu mięs i sprawia, że nabierają wykwintnego charakteru.

    Opracowanie: Nina Kosińska
  • Igraszki z polędwicą

    Igraszki z polędwicą

    Zarówno wołowa, jak i cielęca to prawdziwy specjał. Polędwicę można dusić, piec, smażyć oraz... jadać na surowo. Łatwo przyjmuje smaki różnych dodatków. A zatem: poeksperymentujmy!

    Opracowanie: Beata Prasałek
  • Rusztowanie w ogrodzie

    Czemu nie, wszak słowo ?ruszt? brzmi bardziej swojsko niż grill. A poza tym takie rusztowanie nie szpeci ogrodu, ale nadaje mu smakowitego powabu, zapowiadając rozkosz dla podniebienia!

    Opracowanie: Nina Kosińska.
  • Wspomnienia z wakacji

    Dla smakoszy wielką atrakcją wakacji za granicą, a szczególnie nad Morzem Śródziemnym, są rozkosze podniebienia, których doświadczają, kosztując miejscowych specjałów. Po powrocie do domu warto odświeżyć te wspomnienia.

  • Orientalne smaki wieprzowiny

    Do przygotowania tego gatunku mięsa według receptur kuchni chińskiej zachęcamy nie tylko amatorów żeberek czy schabowych, ale także tych, którzy sądzą, że nie lubią wieprzowiny. Zdziwi ich, jak bardzo się mylili.

Więcej o:

marynata do mięsa

  • Zostało ci piwo po meczu? Oto 5 sposobów, co możesz z nim zrobić

    ręcznikiem. Po tym czasie maseczkę dokładnie spłucz z włosów i je umyj. Potrawy z piwem  Piwo nie tylko świetnie sprawdzi się w kwestiach urodowych. Charakterystyczny smak piwa idealnie sprawdzi się jako marynata do mięs - wystarczy połączyć piwo z miodem, musztardą oraz ziołami i nietuzinkowa

  • Olej z awokado. Wspomaga odchudzanie i pomaga walczyć z nadciśnieniem

    potraw. To produkt wszechstronny, więc sprawdzi się zarówno w dressingach, jako składnik marynaty do mięs i ryb, dodatek do makaronów, gotowanych warzyw, itp. Należy jednak pamiętać, że oleju z awokado nie należy poddawać obróbce termiczne, gdyż traci on swoje cenne właściwości prozdrowotne, a

  • Co jeść, aby nie przytyć? [MAURICZTIP]

    pokroić w kostkę. Posiekać cebulę. W średniej misce przygotować marynatę do mięsa (sól, pieprz, pieprz cayenne), dodać pokrojone mięso. Następnie dodać mąkę migdałową i posiekaną cebulę, wymieszać dokładnie, na samym końcu dolewając sos teriyaki, delikatnie wymieszać. Odstawić na 1 godzinę do lodówki

  • Gorące przepisy na grill z Hochland „Na gorąco!”

    Dania z grilla dają prawdziwe pole do popisu fanom kulinariów. Coraz więcej sezonowych owoców i warzyw, świeże zioła, oryginalne marynaty do mięs – to bez wątpienia kuchnia pełna bogatych smaków i aromatów. Oprócz mięs i warzyw, ważnym składnikiem dań z grilla może być również. ser! Nowość

  • Ziemniaki? Nie tylko do obiadu!

    innych potraw mięsnych oraz warzywnych. Sprawdza się także, jako dodatek do sosów sałatkowych i marynat do mięs. Majonez DELIkatny WINIARY - to doskonały dodatek do świeżych warzyw i letnich sałatek. Majonez nie dominuje nad warzywami, ale podkreśla ich unikalne walory smakowe. Delikatna, kremowa

  • Igraszki z polędwicą

    rokpol), oliwa do smażenia Do wina dodać świeże gałązki tymianku, potłuczone ziarna pieprzu, liść laurowy i całe ząbki czosnku. W tak sporządzonej marynacie zanurzyć na 8 godzin steki z polędwicy wołowej wysokie na około 6 cm. Wyjąć mięso z marynaty i każdy kawałek naciąć