miażdżyca

Więcej o:

miażdżyca

  • Tłuszcze dobre i złe

    pochodzenia zwierzęcego, które sprzyjają rozwojowi nie tylko otyłości, ale również miażdżycy. Widoczne i niewidoczne Tłuszcz kojarzymy zwykle z olejem czy oliwą w butelce, smalcem, masłem i margaryną oraz jasną, widoczną częścią mięsa i wędliny. Tymczasem nadmiar tłuszczu, który zjadamy, jest niewidoczny

  • Badaj się! Co warto sprawdzić

    potraw, używek i przejście z wygodnej kanapy na rower. Jednocześnie wiele schorzeń cywilizacyjnych to tzw. ciche epidemie, niedające przez wiele lat poważnych objawów. Tak przebiegają choćby cukrzyca, nadciśnienie, miażdżyca i wiele nowotworów. A my spokojni - bo choć może mamy nadwagę czy jesteśmy otyli

  • Zielone desery. Są słodkie, smaczne i chronią przed chorobami

    Szpinak dla wielu osób to koszmar z dzieciństwa, jednak nie bez przyczyny od wielu lat uważany jest za jeden z bardziej wartościowych wytworów natury. Liście te mają silne właściwości antynowotworowe i pozwolą uchronić cię przed poważną chorobą jaką jest miażdżyca. Koniecznie poznaj zastosowania

  • Jedz białko na śniadanie [6 SPOSOBÓW: CO MA DUŻO BIAŁKA]

    ). Płatki owsiane są źródłem witamin B1, B3 i B6, które usprawniają rozkład węglowodanów i tłuszczów, uczestniczą w tworzeniu hormonów, zabezpieczają przed depresją, bezsennością, miażdżycą. Dzięki nim dostarczysz również organizmowi magnezu, żelaza, wapnia, cynku czy selenu oraz błonnika, które usprawnią

  • Kwas linolowy wspomaga odchudzanie. Gdzie występuje i jak go dawkować?

    Kwas linolowy ? występowanie CLA, czyli sprzężony kwas linolowy, to bardzo wartościowy związek. Występuje w produktach żywnościowych. Jednak powinniśmy dawkować go ostrożnie. Przede wszystkim warto jednak wiedzieć, że to nienasycony kwas tłuszczowy, pochodzenia zwierzęcego. Nasz organizm nie

  • 95 procent prawdy o alkoholu

    Na sto procent odpowiedzieć się nie da. Tak jak stworzyć stuprocentowego spirytusu. Alkohol może być lekarstwem i trucizną. Może pomagać lub uczynić z życia piekło na ziemi. Każdy z nas inaczej ulega wpływowi alkoholu. W organizmie jest on rozkładany i przetwarzany za pomocą odpowiednich enzymów. To