rukola

Więcej o:

rukola

  • Sałatka z awokado

    Awokado obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki, skrapiamy cytryną, aby nie ciemniało. Anchois kroimy na cieniutkie paseczki. Rukolę płuczemy i odsączamy z wody. Wszystkie składniki mieszamy. Robimy sos. Czosnek zgniatamy. Oliwę i ocet winny mieszamy z czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem

  • Jakie zioła uprawiać w ogrodzie lub na balkonie?

    Najwyższy czas, aby zadbać o uprawę naszej własnej domowej kolekcji ziół. Warto sadzić zioła takie jak lubczyk w doniczce, aby zadbać o to, żeby zawsze znajdowały się w naszym domu. Mają one niebagatelne znaczenie jeśli chodzi o gotowanie, bowiem dodają naszym potrawom bardzo wiele aromatu. Lubczyk

  • Misa sałaty

    Opłukane i pozbawione szypułek liście mieszamy z cienkimi plasterkami cytryny, ogórków i pomidorów oraz z cienkimi paskami papryki. Robimy sos. Pokruszony ser rozcieramy z częścią oliwy. Dodajemy ocet winny, sól i pieprz do smaku. Dodajemy resztę oliwy i dokładnie mieszamy. Sałatę polewamy sosem tuż