sałatki

  • Grupa Desantowa w kuchni: dwa smakołyki dla wszystkich leniwych łasuchów
  • To i owo z bryndzą

    To i owo z bryndzą

    Jej prawdziwi znawcy, czyli górale, wiedzą, że z tego wyrazistego w smaku owczego sera można przygotować mnóstwo wybornych dań: zupy, kluski, farsze do warzyw, pierogów i wypieków.

    Nina Kosińska
  • Poskromienie apetytu

    Poskromienie apetytu

    Dbasz o linię, zależy ci na tym, aby nie przytyć, a tymczasem apetyt dopisuje ci jak nigdy? Wybieraj posiłki, które mają mniej kalorii niż czekoladki i ciastka, ale dają podobne poczucie błogości i najedzenia. Na naszej liście inteligentne jedzenie i odchudzające przyprawy.

    jolbi
  • Sałatki do... schrupania

    Nic tak nie nadaje sałatce charakteru jak chrupiący składnik. Mogą to być warzywa, kiełki lub orzechy. Wszystkie te dodatki oprócz miłej dla ucha - i podniebienia - cechy są też bardzo wartościowe.

    Nina Kosińska
  • Stylowe garden party

    Stylowe garden party

    Chcesz urozmaicić weekendowy, ciepły wieczór? Zorganizuj stylowe przyjęcie w ogrodzie. To doskonały pomysł na spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi.

    karlajn
  • Z kroplą miodu

    Tradycyjnie ten smakołyk dodaje się do ciast i deserów. Dziś proponujemy dania pikantne - sałatki, mięsa i ryby - uszlachetnione odrobiną miodu.

    Opracowanie: Nina Kosińska
  • Sałatki de luxe

    Oryginalne składniki, niebanalne połączenia smaków i aromatów - takie sałatki proponujemy wam na świąteczny stół. Pięknie podane będą jego prawdziwą ozdobą.

    Opracowanie: Weronika Miller
  • Co Polacy jedzą w pracy?

    Wychodzisz z pracy żeby zjeść obiad na mieście? Jesteś szczęściarzem. Większość polskich pracowników nie ma takiej możliwości. Ratują ich kanapki i pizza na telefon, bo o przerwie na lunch mogą pomarzyć.

    Karolina Łagowska
  • Sałatki - szatkuj, siekaj, doprawiaj

    Zdrowe, smaczne, kolorowe, łatwe do przygotowania. Sałatki mają trwałe miejsce w kulinarnym repertuarze zarówno tych, którzy trzymają się sprawdzonych przepisów, jak i tych, którzy w kuchni eksperymentują.

    Opracowanie: Nina Kosińska.
  • Przebojowy bar sałatkowy

    Każda z nas ma swój popisowy zestaw sałatek, znany domownikom i znajomym. Może warto odświeżyć repertuar ulubionych przekąsek czymś niebanalnym i wyjątkowym?

    Opracowanie: Maria Grzymska.
  • Bigkalorie i Mcwaga

    Rumiane bułeczki z kotletem, równiutkie frytki, kolorowy napój z bąbelkami, lody. Dzieci to uwielbiają, a sieci fast foodów prześcigają się w promocjach, rozdają zabawki...

    Redakcja
Więcej o:

sałatki

  • Dietetyczna sałatka z kurczakiem

    Kaloryczność popularnej sałatki Caesar Caesar to sałatka z kurczakiem i grzankami, serwowana w wielu restauracjach typu fast food. Wybierana jest ona przez osoby, które pomimo konieczności jedzenia „na szybko”, chcą kupić coś mało kalorycznego. Szacuje się, że szybka sałatka z

  • Sałatki de luxe

    w zapałkę i kiwi - w ćwierć- plastry - oraz listki melisy. Olej wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić cukrem, solą i pieprzem, polać sałatkę. Wstawić ją na godzinę do lodówki. Podawać w kielichach. Każdą porcję dekorować listkiem melisy. Z selerem i buraczkami

  • Sałatki - szatkuj, siekaj, doprawiaj

    melisy. Olej wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić cukrem, solą i pieprzem, wymieszać z sałatką. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Podawać w kielichach. Każdą porcję udekorować listkiem melisy. 100 g - 100 kcal. Makaronowa z salami 20 dag

  • Sałatki do... schrupania

    starannie wymieszać. Boczek pokroić na paski, przesmażyć na patelni tak, by wytopiło się z niego jak najwięcej tłuszczu. Chrupiący (ale nie spalony!) boczek osączyć na papierowym ręczniku, a następnie wsypać do salaterki i delikatnie wymieszać z innymi składnikami. Polać sałatkę dressingiem i podawać

  • Jesień nowe sałatki niesie

    składniki sałatki, wymieszać je z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rosyjska z buraczkami 8 ugotowanych na parze lub upieczonych małych czerwonych buraczków, 6 średniej wielkości winnych jabłek, 6-7 łyżek ugotowanej białej fasoli Jaś, 4 jaja