skorupka jajka
-
Wrzuć do garnka i zagotuj. Skorupka z jajek odejdzie bez problemu
Jajko na twardo to ważny składnik wielu naszych dań. Wspaniale smakuje w sałatkach czy jako dodatek do kanapek. Zdarza się jednak, że jego obieranie jest zadaniem uciążliwym i mozolnym. Co zrobić, aby skorupka z jajek schodziła łatwo i bezproblemowo? Na szczęście, istnieje kilka łatwych trików.
-
Obierasz jajka, a skorupki wyrzucasz do kosza? Tłumaczymy, dlaczego to źle
Jeśli po wykorzystaniu jajek postały ci skorupki, nie wyrzucaj ich. Możesz wykorzystać je na wiele ciekawych sposobów i zaoszczędzić przy tym trochę pieniędzy. Choć niektóre z trików mogą wydawać się dziwne, ich efekty z pewnością cię zaskoczą.
-
Nie wyrzucaj skorupek po jajkach. Rozsyp je w doniczce. To prosty i tani sposób na piękny wygląd roślin
Po zjedzeniu jajek twoim naturalnym odruchem jest wyrzucenie ich skorupek do kosza na śmieci? Zatem ten tekst jest właśnie dla ciebie. Skorupki jajek można bowiem wykorzystać jako tani i naturalny nawóz domowej roboty do roślin.