śledzie
-
Pożegnaj ości ze śledzi. Natrzyj tym filety i włóż do lodówki na noc. Rano nie będzie po nich śladu
Śledzie to jedna ze sztandarowych potraw na Boże Narodzenie. Jednak gdy musimy uważać na ości, ich jedzenie bywa kłopotliwe. Na szczęście jest prosty sposób, aby pozbyć się ości z filetów. Wystarczy jeden produkt.
-
Śledzie od lat moczę tylko w ten sposób. Pozbywam się nadmiaru soli i goryczki
Śledzie na stołach pojawiają się z różnych okazji, najczęściej jednak goszczą tam w Wigilię. Smak nawet najpyszniej brzmiącego przepisu możesz jednak zepsuć niewłaściwym przygotowaniem ryby. Jak odsolić śledzie i jak pozbyć się goryczki? Jak i ile moczyć śledzie? Mamy na to trik stary jak świat.
-
Śledzik lubi pływać, ale nie w mleku ani wodzie. Wymocz w tym filety. Będą delikatne i kruche jak nigdy
Śledzie nie są skomplikowane w przyrządzeniu, ale jeśli robisz je samodzielnie, wiesz, że jednym z najistotniejszych elementów jest ich namoczenie. Zazwyczaj robimy to w mleku lub wodzie, ale istnieje inny patent, który sprawi, że twoje śledzie wyjdą pyszne jak nigdy.
-
Zazwyczaj wylewasz do zlewu, tym razem namocz w nim śledzie. Już zawsze będziesz je tak robić
Śledzie to uwielbiane przez Polaków ryby, z których szybko można wyczarować pyszną przekąskę. Są łatwodostępne, niedrogie, a ich przygotowanie jest stosunkowo proste. Co więcej, można je zrobić na wiele sposobów. Przedstawiamy sprytny trik, dzięki któremu będą naprawdę wspaniałe.
-
W czym moczyć śledzie? Zapomnij o mleku. Wypróbuj ten trik, a smak cię zaskoczy
Podczas Wigilii ryby królują na wielu polskich stołach. U niektórych osób na świątecznej kolacji nie może też zabraknąć śledzi. Amatorzy tej ryby dobrze wiedzą, że wymaga odpowiedniego przygotowania, aby była smaczna i krucha. W czym moczyć śledzie? Podpowiadamy.