zupa ogórkowa
-
Gotujesz zupę ogórkową? Większość osób dodaje ogórki w złym momencie, pozbawiając ją smaku
Kto nie pamięta pysznej zupy ogórkowej z rodzinnego obiadu u dziadków? Ten unikalny smak można odtworzyć, jeśli nie popełnimy popularnego błędu. Wystarczy też poznać jeden trik, z którego korzystały nasze babcie, a potrawa z miejsca przypomni ci czasy młodości. Poznaj przepis na idealną domową zupę ogórkową.
-
Kiedy dodać ogórki do zupy ogórkowej? Większość osób popełnia błąd, a zupa traci smak
Tania i pożywna zupa, którą potrafi przygotować większość z nas. Czy aby na pewno? Jednym z najważniejszych aspektów w trakcie gotowania ogórkowej jest czas dodania do niej kiszonych ogórków. Okazuje się, że wiele ludzi popełnia ten sam błąd.
-
Zupa ogórkowa - porcja 1,40 zł
4 średniej wielkości kwaszone ogórki, półtorej szklanki sosu z ogórków, 75 dag ziemniaków, porcja włoszczyzny, mała cebula, 4 łyżki gęstej śmietany kremówki, łyżka mąki, 2 ziarna ziela angielskiego, mały liść laurowy, 2 ząbki czosnku, łyżeczka majeranku, koperek, jarzynka, cukier, pieprz