Czekoladowo-orzechowy krem zawrócił w głowie niejednej kobiecie. Sprawdza się świetnie ze świeżym chlebem czy naleśnikiem, jest też idealnym sposobem na smutki. Jak się okazuje, nie jest to jednak jego jedyne zastosowanie.
Styliści jednego z libańskich salonów fryzjerskich postanowili przetestować Nutellę, karmel i mleko skondensowane jako naturalne farby do włosów.
Technika farbowania jest bardzo prosta - najpierw fryzjer rozjaśnia klientce pasemka, a potem wciera delikatnie Nutellę i mleko skondensowane we włosy. Pasma zawija w folię aluminiową, a po jakimś czasie spłukuje całą "miksturę". Efekt? Naturalnie przyciemnione i gładkie włosy.
Ciepły, karmelowy odcień powinien utrzymać się przez 2-3 tygodnie, ale wszystko zależy od typu włosów. Taka koloryzacja zupełnie ich nie niszczy, co więcej Nutella dodatkowo je nawilża i sprawia, że stają się bardziej błyszczące, a do tego pięknie pachną.
Koloryzacja słodkimi produktami spożywczymi wzbudziła ogromne zainteresowanie, w związku z czym usługa została wprowadzona do salonu na stałe.
A wy, co sądzicie o tej nietypowej metodzie? Wolicie farbować czy... zjeść?
Zobacz też: