Czy do profesjonalnego farbowania włosów wystarczy... Nutella? Ten fryzjer udowadnia, że TAK [WIDEO]

Od blondu do czekoladowego brązu za pomocą Nutelli? Tak, to naprawdę możliwe. Abed Allahitani, fryzjer z salonu Abed&Samer w Bejrucie, udowadnia, że słodkie kremy z powodzeniem zastępują chemiczne farby do włosów.

Czekoladowo-orzechowy krem zawrócił w głowie niejednej kobiecie. Sprawdza się świetnie ze świeżym chlebem czy naleśnikiem, jest też idealnym sposobem na smutki. Jak się okazuje, nie jest to jednak jego jedyne zastosowanie.

Styliści jednego z libańskich salonów fryzjerskich postanowili przetestować Nutellę, karmel i mleko skondensowane jako naturalne farby do włosów

Technika farbowania jest bardzo prosta - najpierw fryzjer rozjaśnia klientce pasemka, a potem wciera delikatnie Nutellę i mleko skondensowane we włosy. Pasma zawija w folię aluminiową, a po jakimś czasie spłukuje całą "miksturę". Efekt? Naturalnie przyciemnione i gładkie włosy.

Ciepły, karmelowy odcień powinien utrzymać się przez 2-3 tygodnie, ale wszystko zależy od typu włosów. Taka koloryzacja zupełnie ich nie niszczy, co więcej Nutella dodatkowo je nawilża i sprawia, że stają się bardziej błyszczące, a do tego pięknie pachną.

Koloryzacja słodkimi produktami spożywczymi wzbudziła ogromne zainteresowanie, w związku z czym usługa została wprowadzona do salonu na stałe.

A wy, co sądzicie o tej nietypowej metodzie? Wolicie farbować czy... zjeść?

Zobacz też:

Ten kawałek silikonu wyprzedał się już 8 razy. Cena przystępna, a czy faktycznie zrewolucjonizuje makijaż? Testujemy

Bielizna na walentynki: gdzie kupić seksowne koronki? Sprawdzamy oferty marek bieliźnianych, sieciówek i... dyskontów

 

Więcej o: