Pokazała paragon grozy ze smażalni. Deser kosztował tyle, że musieli się podzielić

Paragon za obiad nad morzem zdążył już w tym sezonie zaskoczyć niejednego turystę. Sporo osób twierdzi, że tak drogo nad Bałtykiem jeszcze nie było i publikuje w mediach społecznościowych kolejne paragony. Jedna z czytelniczek w wiadomości do redakcji zdradziła, ile wydała na obiad dla dwóch osób w jednej z nadbałtyckich smażalni. Zaskakujące?

"Jeśli idziemy w kąpielówkach do smażalni i chcemy zjeść coś z plastikowego talerza, to nie spodziewajmy się cudów" - apelował jakiś czas temu w rozmowie z money.pl Robert Makłowicz. Mimo to Polaków wciąż zaskakują ceny nad Bałtykiem. Jedna z czytelniczek podzieliła się z nami paragonem za obiad dla dwóch osób z napojami, przystawkami i deserem. Czy rzeczywiście przepłaciła?

Zobacz wideo Ryba po grecku - pyszny klasyk

Paragony grozy nad Bałtykiem 

Kobieta, która wybrała się na wakacje do Ustki, podzieliła się z nami paragonem z tamtejszej smażalni. Wraz z towarzyszem zamówili obiad składający się z przystawek, drugiego dania, napojów i deseru. Zdecydowali jednak, że wezmą jeden kawałek ciasta i podzielą go na dwoje. 

To, że ryby są drogie - wiedzieliśmy, ale 18 złotych za kawałek szarlotki? Lekka przesada

- napisała. 

Para zamówiła:

  • puszkę coli
  • małe piwo
  • zestaw obiadowy ze pstrągiem
  • zestaw z sandaczem
  • kawałek szarlotki 
  • tatar ze śledzia
  • zupę rybną

Całkowity koszt tej uczty to 150 zł. Wydawałoby się, że za takie produkty można byłoby zapłacić o wiele więcej. 

paragon grozyparagon grozy archiwum prywatne

Zapytaliśmy właściciela jednej ze smażalni we Władysławowie, co myśli na temat skarg na ceny nad Bałtykiem.

Wśród Polaków pokutuje przekonanie, że obiad powinien kosztować do 30 zł. Chyba 15 lat temu. Teraz wszystko jest drogie. Musimy się jakoś utrzymać - produkty kosztują, pracownicy też muszą zarobić, płacimy wysokie podatki, ponosimy koszty coraz droższego prądu, zużytej wody wywozu nieczystości. Mógłbym jeszcze długo wymieniać 

- stwierdził. 

Więcej o: