barszcz
-
Barszcz czerwony na święta robię miesiąc wcześniej. Jest tak dobry, że nie zostaje ani kropla
Przygotowując świąteczny barszcz czerwony, zależy nam na tym, by wyszedł fantastyczny i smakował naszym bliskim. Nie każdy jednak wie, że żeby zachwycał smakiem, należy przygotować go o wiele wcześniej. Sekret tkwi w jednym wyjątkowym składniku.
-
Jak usunąć plamę z barszczu czerwonego? Użyj tego triku i zapomnij o brudnych obrusach
Przy wigilijnym stole nietrudno o drobne wypadki. Plamy z barszczu czerwonego na obrusie to częsty świąteczny problem. Uporczywe zabrudzenia są szczególnie trudne do wywabienia z białych tkanin. Na szczęście istnieją sprawdzone sposoby, dzięki którym zapomnisz o długotrwałym szorowaniu.
-
Uszka i pierogi pękają podczas gotowania? Sprawdź, jak temu zapobiec
Świąteczne gotowanie może przysporzyć sporo nerwów, zwłaszcza gdy godzinami przygotowywane pierogi i uszka zaczynają się rozklejać. Dzięki tym sposobom możesz uniknąć przedświątecznego rozczarowania.