mięso
-
Weź kawałek chleba lub bułki. Pozbędziesz się zabrudzeń z każdej szczeliny
Choć dla wielu osób pieczywo niewątpliwie kojarzy się z jedzeniem, okazuje się, że kawałek bułki lub chleba może mieć także zupełnie inne zastosowanie. Z ich pomocą wyczyścisz nawet najmniejsze zakamarki maszyny do mielenia. W jaki sposób?
-
Napisał list do sąsiada z prośbą o zamknięcie okna. Poszło o zapach. Rozpętał burzę w sieci
Na północnych przedmieściach Perth w Australii wybuchł zaskakujący spór sąsiedzki. Jeden z mieszkańców wystosował do drugiego list, w którym zawarł pewną prośbę. Notatka spotkała się z setkami reakcji internautów. Większość z nich jest zdumionych tym, co przeczytali.
-
Producenci mięs stosują nieuczciwą sztuczkę. Jak nie dać się nabrać na zakupach?
Dotyczy to mięs w marketach, tych poporcjowanych i przedawanych najczęściej na styropianowej lub plastikowej tacce owiniętej folią. Producenci w czasie pakowania stosują nie do końca uczciwą praktykę.
-
Nieznana funkcja tacek aluminiowych. Kształt naczyń nie jest przypadkowy
Aluminiowa tacka to dla wielu nieodłączny element podczas grillowania. To świetny sposób na uniknięcie zabrudzenia rusztu. Mało kto jednak wie, że skrywa się w niej jeszcze jedna zaleta, która ma ogromny wpływ na nasze zdrowie.
-
Potrawy z grilla. 4 aromatyczne przepisy na majówkę
Potrawy z grilla to obowiązkowy punkt każdego długiego weekendu. Zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć swoich gości? Wypróbuj z nami majówkowe menu, które można przygotować pod chmurką.
-
Rycerze schabowego chwalą się jedzeniem mięsa. "Sorry, musimy zrezygnować z przywilejów"
- Z roku na rok zwierząt prowadzonych na ubój jest coraz więcej. Powołujemy te istoty na świat tylko po to, żeby je zabić. Wszystkie kończą strzałem w głowę z pistoletu pneumatycznego, zagazowaniem lub poderżniętym gardłem. Gdzie tu dobrostan? To gigantyczna rzeźnia, holocaust -mówi Bartek Sabela. 29 marca ukaże się jego zbiór reportaży "Wędrówka tusz", w którym przybliża kulisy chowu przemysłowego zwierząt.
-
Sekretna marynata Ewy Wachowicz to hit na święta. Polędwiczki wieprzowe będą soczyste jak nigdy
Ewa Wachowicz zachwyca nie tylko urodą, lecz także umiejętnościami kulinarnymi. Chyba wszyscy słyszeli już o szybkich i prostych przepisach byłej Miss Polonia. Jeśli nie masz pomysłu na niedzielny obiad, wypróbuj przepis na polędwiczki wieprzowe we francuskim stylu.
-
Myjesz te produkty przed gotowaniem? Lepiej przestań, bo możesz sobie zaszkodzić
Niektórzy z przyzwyczajenia po zakupie mięsa myją je pod bieżącą wodą. Nie warto tego robić, bo działanie może szkodzić zdrowiu zarówno naszemu, jak i domowników. Okazuje się, że lista produktów, których nie trzeba płukać przed spożyciem, jest znacznie dłuższa.
-
Jak upiec kaczkę? Dzięki tym wskazówkom będzie soczysta, a jej smak zachwyci nawet teściową
Upieczenie świetnej kaczki uważane jest często za coś trudnego i skomplikowanego. Okazuje się jednak, że to niezwykle łatwe w przygotowaniu danie, jeśli będziemy trzymać się kilku ważnych wskazówek. Jak upiec kaczkę, by była soczysta i aromatyczna? Wypróbuj te wskazówki, a każdy będzie zachwycony twoją kaczką - nawet teściowa.
-
Jak szybko rozmrozić mięso? Szefowa kuchni zdradziła mi 3 sprawdzone i bezpieczne sposoby
Do zamrażalnika trafiają nie tylko przygotowane przez nas dania czy warzywa i owoce, lecz także świeże mięso. Dzięki temu możemy mieć pod ręką składniki potrzebne do przygotowania obiadu. Zdarza się jednak, że zapomnimy o wyciągnięciu ich z lodówki. Jak szybko rozmrozić mięso? Podpowiadamy!
-
Zapomnij o szortach, teraz nosimy jortsy. Jak wyglądają najmodniejsze spodenki na lato 2023?
-
Salma Hayek zachwyca w szlafroku i bez makijażu. Fani: "Jak to możliwe?!"
-
Niesamowita wyprawa Polaków. Mają za sobą już trzy zjazdy. Śledź z nami tę podróżMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Kiedy przycinać piwonie? Pamiętaj o jednej zasadzie, a pięknie zakwitną
-
"Hit na zmarszczki" jest na wyciągnięcie ręki! Wystarczy ci 10 złotych i spacer do apteki
- Poznaj znaczenie swojej daty urodzenia. Może wiele mówić o charakterze
- Wsmaruj i zostaw. Bezbolesny trik na "wąsik" działa lepiej niż plastry
- Objawy alergii a zwolnienie lekarskie. Kto może je uzyskać?
- Najgorętsze buty tego sezonu w stylu Sochy od 44,99 zł! Wakacyjne perełki z Renee, Zary i CCC
- Storczyk będzie kwitł nawet kilka miesięcy. Wystarczy podlać go miksturą
-
Nadeszła Wigilia! Czy jest post w tym dniu? Wątpliwości rozwiewa Episkopat
Wigilia, a post, czyli dylemat wielu katolików, którzy poszukują odpowiedzi na pytanie, czy 24 grudnia obowiązuje wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych. Wiele osób ma w tym zakresie wątpliwości, ponieważ w tym roku dodatkowo Wigilia przypada w piątek. Odpowiedzi udzielił zatem Episkopat.
-
Cztery pomysły na szybki obiad z mięsem mielonym. Te przepisy wykonasz w mniej niż 30 minut
Pomysł na obiad? Nie każdy ma czas na długie godziny spędzone nad ulubionymi potrawami. Przygotowaliśmy dla was szybkie przepisy na danie z mięsem mielonym w roli głównej. Sprawdźcie, jak je przygotować.
-
Myjesz kurczaka pod bieżącą wodą? To ogromny błąd! 3 produkty w kuchni, których nie należy myć
Eksperci apelują: Nie myj mięsa z kurczaka przed gotowaniem pod bieżącą wodą. Ta dość powszechna czynność może prowadzić do poważnych zatruć. Co więcej, jest zupełnie zbędna. Jakich jeszcze prosuktów, oprócz mięsa, nie powinniśmy myć?
-
Chcesz schudnąć dwa razy szybciej? Wyeliminuj z diety jeden typ produktów. Wcale nie chodzi o słodycze
Osoby, które w ramach odchudzania stosują dietę wegetariańską, tracą zbędne kilogramy dwa razy szybciej. Do tego poprawia się ich metabolizm. Tak wynika z badań przeprowadzonych na ochotnikach cierpiących na cukrzycę typu 2.
-
Mięso - uniwersalny lek na całe zło: pryszcze, depresję, nadwagę
Mięso jest zdrowe i pyszne. Lepiej potraktuj to jako mądrość nad mądrościami. Jeśli myślisz inaczej, twoja śmierć jest blisko!
-
Mięso oraz inne rzeczy, które mogą cię zabić
Świat to jedno z najbardziej niebezpiecznych miejsc, a ryzyko śmierci dotyczy wszystkich żyjących na naszej planecie ludzi. W dodatku nasze otoczenie aż roi się od zabójczych pułapek.
-
Boczek, kiełbasa i parówki też powodują raka. Co w takim razie można jeść?
Po wiadomości, że czerwone i przetworzone mięso zwiększa ryzyko zachorowania na raka zawrzało w mediach. Bo co to dokładnie oznacza? Może najlepiej by było, gdyby wszyscy przeszli na wegetarianizm? I czy w dzisiejszej rzeczywistości mamy szansę uchronić się przed tym, co jest rakotwórcze?
-
Opalona cały rok
Twoja letnia opalenizna coraz bardziej blednie i staje się mniej wyrazista? Chciałabyś zatrzymać ją na dłużej? Stosując kilka zabiegów możesz zatrzymać piękną opaleniznę i cieszyć się nią cały rok. Oto kilka sposobów.
-
schudnij
Jadasz w ciągłym pośpiechu, a miedzy posiłkami sięgasz po słodycze? Niestety to prosta droga do otyłości. Zmień swoje nawyki, a kilogramy same zaczną spadać.
-
Masz dość zmęczenia i nadwagi? Przejdź na dietę alkaliczną
Jesteś zmęczona, nerwowa i mimo że liczysz kalorie wciąż przybywa ci kilogramów? Być może dieta alkaliczna to sposób na przywitanie wiosny w dobrej kondycji?
-
Pełnia smaku
Większość nas gotuje potrawy tradycyjnie. Tymczasem można je przyrządzać dużo szybciej, zachowując nie tylko smakowe, ale także zdrowotne walory produktów.
-
Nie taki guzek straszny
Bez paniki. Ponad 80 procent zmian wykrywanych w piersiach to zmiany łagodne. Jednak gdy wyczujesz guzek, nie zwlekaj z wizytą u lekarza.
-
Stylowe garden party
Chcesz urozmaicić weekendowy, ciepły wieczór? Zorganizuj stylowe przyjęcie w ogrodzie. To doskonały pomysł na spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi.
-
Z kroplą miodu
Tradycyjnie ten smakołyk dodaje się do ciast i deserów. Dziś proponujemy dania pikantne - sałatki, mięsa i ryby - uszlachetnione odrobiną miodu.
-
Mięsa w winie
Zamarynowane w tym trunku albo upieczone z jego dodatkiem bardzo zyskują na smaku. Wino bowiem sprzyja kruszeniu mięs i sprawia, że nabierają wykwintnego charakteru.
-
Igraszki z polędwicą
Zarówno wołowa, jak i cielęca to prawdziwy specjał. Polędwicę można dusić, piec, smażyć oraz... jadać na surowo. Łatwo przyjmuje smaki różnych dodatków. A zatem: poeksperymentujmy!
-
Sałatki de luxe
Oryginalne składniki, niebanalne połączenia smaków i aromatów - takie sałatki proponujemy wam na świąteczny stół. Pięknie podane będą jego prawdziwą ozdobą.
-
Co Polacy jedzą w pracy?
Wychodzisz z pracy żeby zjeść obiad na mieście? Jesteś szczęściarzem. Większość polskich pracowników nie ma takiej możliwości. Ratują ich kanapki i pizza na telefon, bo o przerwie na lunch mogą pomarzyć.
-
TEST: Czy twój organizm jest zatruty
Sprawdź jak bardzo twój organizm jest zatruty i czy potrzebuje specjalnego oczyszczenia.
-
Pierwszy miesiąc
Im prędzej chudniemy, tym szybciej organizm chce wyrównać ?straty?. Warto więc rozłożyć odchudzanie na trzy miesiące, bo pozwoli nam to przyzwyczaić się do innego sposobu przygotowywania i jedzenia posiłków, a organizm - do innego sposobu dostarczania mu składników odżywczych.