mięso

  • Pełnia smaku

    Pełnia smaku

    Większość nas gotuje potrawy tradycyjnie. Tymczasem można je przyrządzać dużo szybciej, zachowując nie tylko smakowe, ale także zdrowotne walory produktów.

    Beata Prasałek
  • Nie taki guzek straszny

    Nie taki guzek straszny

    Bez paniki. Ponad 80 procent zmian wykrywanych w piersiach to zmiany łagodne. Jednak gdy wyczujesz guzek, nie zwlekaj z wizytą u lekarza.

    Beata Prasałek
  • Stylowe garden party

    Stylowe garden party

    Chcesz urozmaicić weekendowy, ciepły wieczór? Zorganizuj stylowe przyjęcie w ogrodzie. To doskonały pomysł na spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi.

    karlajn
  • Z kroplą miodu

    Tradycyjnie ten smakołyk dodaje się do ciast i deserów. Dziś proponujemy dania pikantne - sałatki, mięsa i ryby - uszlachetnione odrobiną miodu.

    Opracowanie: Nina Kosińska
  • Mięsa w winie

    Zamarynowane w tym trunku albo upieczone z jego dodatkiem bardzo zyskują na smaku. Wino bowiem sprzyja kruszeniu mięs i sprawia, że nabierają wykwintnego charakteru.

    Opracowanie: Nina Kosińska
  • Igraszki z polędwicą

    Igraszki z polędwicą

    Zarówno wołowa, jak i cielęca to prawdziwy specjał. Polędwicę można dusić, piec, smażyć oraz... jadać na surowo. Łatwo przyjmuje smaki różnych dodatków. A zatem: poeksperymentujmy!

    Opracowanie: Beata Prasałek
  • Sałatki de luxe

    Oryginalne składniki, niebanalne połączenia smaków i aromatów - takie sałatki proponujemy wam na świąteczny stół. Pięknie podane będą jego prawdziwą ozdobą.

    Opracowanie: Weronika Miller
  • Co Polacy jedzą w pracy?

    Wychodzisz z pracy żeby zjeść obiad na mieście? Jesteś szczęściarzem. Większość polskich pracowników nie ma takiej możliwości. Ratują ich kanapki i pizza na telefon, bo o przerwie na lunch mogą pomarzyć.

    Karolina Łagowska
  • Pierwszy miesiąc

    Pierwszy miesiąc

    Im prędzej chudniemy, tym szybciej organizm chce wyrównać ?straty?. Warto więc rozłożyć odchudzanie na trzy miesiące, bo pozwoli nam to przyzwyczaić się do innego sposobu przygotowywania i jedzenia posiłków, a organizm - do innego sposobu dostarczania mu składników odżywczych.

    Beata Prasałek
Więcej o:

mięso

  • Sennik: mięso

    Mięso pojawia się w kulturze od bardzo dawna, jest obecne w wielu powiedzeniach i wyrażeniach, na przykład ?mięso armatnie? czy ?rzucać mięsem?. Sny, w których widziane jest mięso, zwłaszcza surowe, odzwierciedlają niezaspokojone pragnienia, rządze. Sen o mięsie może być kojarzony

  • Polędwica wołowa - mięso dodające siły

    Wołowina - podstawowe informacje Wołowina jest mięsem otrzymywanym z bydła (rogacizny), które ma więcej niż pół roku. Niestety, Polska nie może się pochwalić idealnym mięsem, jako że w naszym kraju rzadko hoduje się rasy mięsne bydła - przeważnie chodzi raczej o otrzymywanie mleka. Najlepsze

  • Oto 8 źródeł białka i żadne z nich nie jest mięsem

    pełnowartościowe białko - jest go w niej prawie 20 procent. Roślina ta może z powodzeniem zastąpić mięso. To ważne szczególnie dla wegetarian i wegan. Zobacz: Koktajle białkowe - super budulec mięśni po treningu [3 PRZEPISY] Orzechy włoskie są źródłem wielu składników mineralnych. Znajduje się w nich duża ilość

  • Hodowane mięso, czyli hamburger z probówki

    Dołącz do nas na Facebooku To pierwszy na świecie eksperyment tego typu, który ma spore szanse na powodzenie. Naukowcy pracują nad stworzeniem mięsa wołowego w warunkach laboratoryjnych. Według założeń ma smakować dokładnie tak samo, jak to pochodzące od zwierząt. Profesor Mark Post z Uniwersytetu

  • Bitki wołowe - stawiaj na mięso czerwone!

    Przywróćmy krowie mięso do łask Wołowina jest przede wszystkim źródłem kreatyny. Osobom, które dbają o wyrzeźbioną i zdrową sylwetkę, nie jest to obce słowo. Kreatyna zwiększa masę mięśni, a co za tym idzie, poprawia wydolność i sprawność fizyczność. Mięso wołowe jest ogromny źródłem witaminy B6

  • Szarpane mięso: 3 pomysły

    proszku) ? ? łyżeczki pieprzu kajeńskiego ? 150 ml wody ? 50 ml octu jabłkowego ? 150 ml keczupu Racuchy ? 150 g mąki ? łyżeczka proszku do pieczenia ? łyżka cukru ? łyżeczka soli ? 2 jajka ? 150 ml mleka ? 2 łyżki masła ? 2 jabłka ? 50 g śmietanki 30% Przygotowanie: Okrój mięso z nadmiaru tłuszczu, posól

  • Maszynki do mielenia mięsa - jakie wybrać? Najlepsze modele na rynku

    Jaką maszynkę do mięsa wybrać? Maszynkę do mięsa z pewnością doceni każdy, kto choć raz przygotowywał potrawy mięsne, wymagające zmielenia. Taki sprzęt znacznie skraca czas przygotowania potrawy, ale także sprawia, że gotowanie jest prostsze i przyjemniejsze. Dzięki maszynce możemy w szybki i łatwy

  • Czy bez mięsa da się żyć?

    Nasza polska tradycja - schabowy z ziemniakami, mielone z buraczkami, pierogi z mięsem, a jak ruskie to ze skwarkami. Bo przecież obiad bez mięsa to nie obiad! Nie tylko w Polsce ludzie są tak bardzo do tej wizji posiłku - z mięsem! - przyzwyczajeni i przywiązani. W wielu krajach wciąż