potrawy
-
Jak zawijać krokiety? Zrób to metodą 3 kroków. Nie ma opcji, że się rozpadną
Jak zawijać krokiety? Pytanie pada często przed świętami Bożego Narodzenia. Ważne, by naleśniki na krokiety potraktować prawidłowo, a nie rozpadną się ani podczas panierowania, ani podczas zawijania na patelni. Okazuje się, że nie jest to zbyt trudne.
-
W dzieciństwie piłam codziennie, teraz dodaję do naleśników zamiast mleka. Placki są mięciutkie
Utarło się przekonanie, że pierwszy naleśnik zawsze nadaje się do wyrzucenia. Wszystko dlatego, że nie wychodzi tak dobry, jak powinien. Często się rwie, albo wręcz jest suchy i niesmaczny. Okazuje się, że wystarczy jeden dodatek, by ciasto naleśnikowe zawsze wychodziło bez zarzutu, a tym samym nawet pierwszy naleśnik nie trafi do kosza.
-
Kiedyś każdy się zajadał, a dziś młodzi wzdrygają się na samą myśl. Nie wiedzą, co dobre
Babcina kuchnia kojarzy się z pachnącymi racuchami, których już sam zapach otulał nas miłością. Gdy myślimy o potrawach, które przygotowywały nasze babcie, czujemy w serduszkach przyjemne ciepełko. Jednak są i takie, które wywołują niepohamowany grymas na twarzy (w najlepszym wypadku). Kiedyś były prawdziwym rarytasem, a dziś - cóż - wolelibyśmy o nich zapomnieć. Szkoda!
-
Jak kroić cebulę, żeby nie płakać? Ten trik rozwiąże problem raz na za zawsze i ułatwi gotowanie
Jak kroić cebulę, żeby nie płakać? Istnieje kilka sposobów na to, aby rozwiązać ten problem na zawsze! W ten sposób ułatwisz sobie przygotowywanie wielu potraw i nie będziesz podrażniać oczu. Patenty na to, aby nie płakać, podczas krojenia cebuli są banalnie proste.