przepisy kulinarne
-
Nigdy wcześniej nie dodawałam tego do sosu czosnkowego. Kilka kropli sprawia, że jest o niebo lepszy
Na przygotowanie sosu czosnkowego jest wiele przepisów. Jedni wolą bardziej kremową konsystencję, inni zaś przepadają za większą ilością czosnku. Nie każdy jednak wie, że dodanie jednego składnika znacznie poprawi smak gotowego sosu.
-
Przepis na chrupiące gofry? Dodaj do ciasta jeden składnik. Będą lepsze niż z budki nad morzem
Jak przygotować chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku gofry? Zrób je z tego przepisu, a rodzina będzie błagać o dokładkę. Nie dość, że będą smakować obłędnie, to jeszcze przeznaczysz na nie o wiele mniej pieniędzy niż na gofra z budki nad morzem. W czym tkwi sekret? Zwróć uwagę na jeden składnik.
-
Dodaj łyżeczkę tego produktu podczas smażenia cebuli. Podkręcisz jej smak i będzie złocista
Cebula to składnik wielu dań. Nadaje potrawie charakteru i wyrazistości, jednak aby smakowała jeszcze lepiej, warto dodać do niej pewien sekretny składnik. Dzięki niemu smak będzie jeszcze pełniejszy.
-
Śledzik lubi pływać, ale nie w mleku ani wodzie. Wymocz w tym filety. Będą delikatne i kruche jak nigdy
Śledzie nie są skomplikowane w przyrządzeniu, ale jeśli robisz je samodzielnie, wiesz, że jednym z najistotniejszych elementów jest ich namoczenie. Zazwyczaj robimy to w mleku lub wodzie, ale istnieje inny patent, który sprawi, że twoje śledzie wyjdą pyszne jak nigdy.
-
Jak zrobić ogórki małosolne? Zapomnij o słoikach. Z tym trikiem będą gotowe do chrupania w 4 godziny
Jak zrobić ogórki małosolne? To pytanie zadaje sobie każdy, kto uwielbia jeść tę chrupiącą przekąskę. Wiele z nas kojarzy przygotowywanie ogórków ze żmudnym układaniem ich w słoikach. Podpowiadamy, jak szybkim sposobem zrobić ogórki małosolne. Przepis jest znacznie prostszy, niż sądzisz i nie wymaga wielkich nakładów pracy.
-
Sekretna marynata Ewy Wachowicz to hit na święta. Polędwiczki wieprzowe będą soczyste jak nigdy
Ewa Wachowicz zachwyca nie tylko urodą, lecz także umiejętnościami kulinarnymi. Chyba wszyscy słyszeli już o szybkich i prostych przepisach byłej Miss Polonia. Jeśli nie masz pomysłu na niedzielny obiad, wypróbuj przepis na polędwiczki wieprzowe we francuskim stylu.
-
Co zrobić z wczorajszych naleśników? Nie wyrzucaj. Zamień je w fantastyczny obiad
Naleśniki to uniwersalne danie, które można jeść zarówno wytrawnie, jak i na słodko. Zdarzyło ci się usmażyć za dużo i nie wiesz, co z nimi zrobić? Nie wyrzucaj ich do kosza! Podpowiadamy, jak wykorzystać wczorajsze naleśniki i wyczarować z nich nowy posiłek.
-
Mini pączki z serkiem homogenizowanym. Zrobisz je w 15 minut. To murowany fit hit na tłusty czwartek
Minipączki z serkiem homogenizowanym są idealne na nadchodzący tłusty czwartek. Zawierają mało kalorii, są proste w przygotowaniu, a ich smak zachwyci każdego łasucha. Przedstawiamy przepis na szybkie pączki z serkiem homogenizowanym.
-
Magda Gessler zawsze do rosołu dodaje jeden składnik. Dzięki niemu zupa zyskuje niezwykły aromat
Rosół nie bez powodu nazywany jest królową polskich zup. Tradycyjnie gości na wielu stołach w niedzielę. Choć podstawa tej potrawy jest taka sama, czasem jeden niepozorny składnik może sprawić, że rosół będzie jeszcze bardziej aromatyczny. Do wywaru zawsze dodaje go Magda Gessler.
-
Mini pączki serowe w 15 minut! Ten przepis wyjdzie każdemu. Potrzebujesz tylko 5 składników
Jak przygotować mini pączki z serka homogenizowanego kładzione łyżką? To najprostsza wersja tego rodzaju słodyczy. Są puszyste, rozpływają się w ustach i sprawdzą się nie tylko na tłusty czwartek 2023. Sprawdź, na czym smażyć pączki z serka homogenizowanego i jak przygotować wersję z twarogiem.
-
Rozwiedli się 5 lat temu. Serneke ujawnił, co było przyczyną rozstania
-
Laura Breszka straciła siostrę, a dziś wychowuje jej syna. "Nie żałuję"
-
Chwyć za trytytkę. W kilka sekund pożegnasz prawdziwy koszmar domowników
-
Jak się pozbyć moli spożywczych? Zielenina szybko je przepędzi
-
Takie spodnie są rarytasem w Sinsay. Eleganckie, tanie, wyszczuplające
- Tak wyglądał Filip Chajzer 20 lat temu. Internauci: "Im starszy, tym młodszy"
- Miała być lekarzem, ale została "tradycyjną żoną". "Uwielbia "służyć mojemu mężowi"
- "Frasier" to jeden z twoich ulubionych seriali? Sprawdź, co pamiętasz!
- Żakiety schodzą na boczny tor! Marynarka Popek zwojuje jesień 2023
- Spędzili 7 nocy na all-inclusive. Po powrocie od razu popędzili do lekarza
-
Światowy Dzień Pizzy 2023. Dodaj jeden składnik, a ciasto na pizzę wyjdzie cienkie i elastyczne
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To dobra okazja do próby samodzielnego przygotowania tego włoskiego dania. Wbrew pozorom, nie jest to wcale takie trudne. Wystarczy jeden sekretny składnik, by ciasto na pizzę wyszło idealnie elastyczne i gładkie.
-
Prosty przepis na domowe pączki. Dodaj jeden składnik, a będą lepsze niż z cukierni
Już niedługo tłusty czwartek, czyli dzień, w którym słodkości nigdy dość. Jeśli szukasz idealnego przepisu na domowe pączki, przychodzimy z pomocą. Wychodzą miękkie, pulchne i rozpływają się w ustach.
-
Zamiast mąki dodaj do sosu odrobinę tego produktu. Wyjdzie idealnie kremowy i aksamitny
Sos nie powinien być lejący, a kremowy i zawiesisty. Zagęszczenie zup i sosów to popularna praktyka. Najczęściej robimy to za pomocą mąki i wody, ale istnieje inny sposób, który nada naszemu daniu idealną konsystencję.
-
Oponki z serem z piekarnika to hit na tłusty czwartek. Są smaczniejsze niż tradycyjne, a do tego fit
Oponki to druga, zaraz po pączkach, ikona tłustego czwartku. Niektórzy nie wyobrażają sobie święta bez nich. Trzeba jednak przyznać, że ciasto smażone na głębokim tłuszczu nie należy do niskokalorycznych. Poznaj zdrowszą wersję fit oponek prosto z piekarnika.
-
Szybki obiad bez bałaganu w kuchni? Dzięki tym przepisom przygotujesz wege obiad w pięć minut. Zjedz to, co trenerki jedzą na co dzień
Wciąż brakuje nam czasu na to, by odpowiednio o siebie zadbać. Praca, dzieci, dom - jak znaleźć chwilę na to, aby przygotować zdrowy posiłek dla całej rodziny? Okazuje się, że to wcale nie muszą być czasochłonne. Sprawdźcie zestawienie najlepszych wegetariańskich przepisów na łatwe i przyjemne obiady, które wykonają nawet najwięksi kuchenni amatorzy.