wątróbka

Więcej o:

wątróbka

  • Gessler: Padłam ofiarą ataku

    Fundacja VIVA zarzuciła Magdzie Gessler promowanie hodowania gęsi w nieludzki sposób. Chodzi o dania z foie gras, czyli gęsie wątróbki. Żeby powstał ten przysmak trzeba karmić gęsi rurą, która pompuje jedzenie do żołądka zwierzęcia. Obrońcy zwierząt grzmią, że Gessler serwując foie gras w swoich

  • Od dziecka była wegetarianką. Nie przypuszczała, co się stanie, gdy zje mięso

    - jest to zrozumiałe, biorąc pod uwagę fakt, że niemal od dzieciństwa była wegetarianką. Na udostępnionym w mediach społecznościowych nagraniu kobieta pokazała jednak, że zamierza zastosować się do rad specjalisty i spróbować kawałka wątróbki. Nie spodziewała się jednak, jaki będzie to miało wpływ na jej organizm.  23

  • Kuchnia: Fois Gras. Niezły pasztet

    Foie gras znaczy "tłusta wątróbka". Jest to rodzaj pasztetu, bardzo delikatnego i wykwintnego, przyrządzonego z wątróbek wyselekcjonowanych i specjalnie do tego celu hodowanych gęsi i kaczek. Ptactwo przeznaczone na foie gras jest hodowane w szczególny sposób. Kiedy gęś lub kaczka ma 12 tygodni

  • Pyszne pasztety

    na zimno z pieczywem, piklami i sosami majonezowymi. 100 g - 170 kcal. Luksusowy skandynawski 50 dag wołowiny z udźca, 50 dag schabu karkowego, 50 dag wątróbki cielęcej (lub z indyka), 3 jajka, 2 łyżki masła, 2 duże cebule, 20 dag pieczarek, 15 dag zielonych wydrylowanych oliwek, pół szklanki śmietanki, 3

  • Pierogi z pieca

    łyżeczki majeranku, cukru i soli; do posmarowania pierogów: 1 jajko Farsz 20 dag kaszanki, 4 wątróbki drobiowe, 2 cebule (15 dag), 1 kwaśne jabłko (20 dag), 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu, po 1/2 łyżeczki soli i majeranku Przygotować ciasto: połączyć oba rodzaje mąki, dodać pokruszone