białe wino

Więcej o:

białe wino

  • 10 dobrych białych win do 35 zł

    . Do owoców morza i ryb. W sklepach sieciowych mimo wszystko przeważają wina wielkonakładowe, na wina z małych posiadłości nie jest łatwo trafić. Chciałbym więc zwrócić uwagę, że 30-35 zł to cena, za którą można kupić w sklepach wyspecjalizowanych już niezłe białe wina od mniejszych producentów

  • Białe wina

    1. Freixenet, Ash Tree Estate ; chardonnay, macabeo; 2007; cena: 23,45 zł Wytrawne hiszpańskie wino (kupaż chardonnay i macabeo), o dość wyraźnej kwasowości, mocno zaznaczonych nutach trawiastych i maślanych. Podajemy je do ryb oraz do dań mącznych, makaronowych, także do ruskich pierogów oraz do

  • 10 pysznych białych win do 30 zł

    TRAPICHE SEPTIEMBRE CENTRUM WINA, 26,90 zł Wino półwytrawne, lekko musujące Jest i frizzante - wino naturalnie, delikatnie musujące - perliste, można by rzec. Ma argentyńskie korzenie i piękny kwiatowy nos. Wino zdecydowanie damskie, więc na randkę czy inną damsko-męską potyczkę w sam raz -

  • Top 10: białe wina na święta

    słyszę coraz częściej od przyjaciół i znajomych, przede wszystkim jednak od ludzi, którzy piją wino na co dzień. W dobrym białym winie jest świeżość i wigor, łatwiej dobrać je do jedzenia, bo pasuje do kuchni warzywnej, ryb, skorupiaków, drobiu i białych mięs, a od biedy da radę i z cięższą artylerią

  • Wiosenne wietrzenie lodówki - risotto z kurkami na białym winie

    . Znalazłyśmy tam: niedopite białe wino, woreczek zamrożonych kurek z jesiennych zbiorów, resztkę masła, kawałek parmezanu, który spał snem zimowym obok kurek gdzieś w rogu zamrażalnika. Trzy małe, nieco zwiędłe szalotki odkryłyśmy w pojemniku na warzywa. W szafce obok lodówki, gdzieś na dnie schowało się pół

  • Kuchnia: jak przyrządzać owoce morza

    1. OŚMIORNICA - od małych, po 2-kilogramowe sztuki. Mięso jest delikatne, ale wymaga długiego duszenia na wolnym ogniu. Najpierw oczyść z błonki i usuń worek czernidłowy. Cena: 65-100 zł/kg 2. SERCÓWKA - 2-10 cm. Przed zjedzeniem namocz sercówki przez dwie godziny w słonej wodzie, a potem dokładnie

  • Cielęcina w sosie tuńczykowym

    Cielęcinę umyć, osuszyć, natrzeć ząbkiem czosnku roztartym z solą i częścią rozkruszonego rozmarynu. Pozostałe ząbki czosnku pokroić na plasterki. Ponacinać mięso i w każde nacięcie włożyć po dwie igiełki rozmarynu i po plasterku czosnku. Następnie owinąć folią i na noc włożyć do lodówki.