ocet

Więcej o:

ocet

  • Czy picie octu jabłkowego odchudza?

    Czy ocet jabłkowy odchudza? Ostatnio głośno jest o piciu octu jabłkowego, który ma pomóc zrzucić kilogramy. Czy taka kuracja jest bezpieczna i czy działa? Ocet jabłkowy jest roztworem kwasu octowego, który jest w nim substancją czynną. Powstaje w wyniku fermentacji octowej alkoholu - jabłka

  • Czy ocet jabłkowy odchudza?

    Artykuł pochodzi z magazynu Tylko Zdrowie. Do kupienia w środy z Gazetą Wyborczą. Ocet jabłkowy jest roztworem kwasu octowego. Powstaje w wyniku fermentacji octowej alkoholu - jabłka fermentują pod wpływem bakterii. Naturalny ocet powinien mieć odpowiednią barwę - złoto-bursztynową i zapach - muszą

  • Ocet jabłkowy: jak pić, żeby nie zaszkodził?

    Ocet jabłkowy na odchudzanie- czy działa? W jednym z wywiadów popularna aktorka Olivia Munn zażartowała, że po obfitym posiłku pije ocet jabłkowy, który jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki powinien pomóc jej utrzymać smukłą sylwetkę. A jakie jest faktycznie działanie octu? Prawdą

  • Ocet jabłkowy. Poznaj fakty i mity, które cię zaskoczą

    Przyjęło się, że ocet jabłkowy jest dobry na odchudzanie. Czy faktycznie przyspiesza przemianę materii? A może ma inne właściwości? Oto fakty i mity na temat octu jabłkowego. Wiele osób uważa, że picie octu jabłkowego przyspiesza metabolizm. Okazuje się, że nie ma badań, które by to potwierdzały

  • Eko sprzątanie: ocet spirytusowy. Co czego go wykorzystać?

    Zanim zaczniesz szaleć z octem spirytusowym, pamiętaj, aby nakładać rękawiczki. Skóra długo narażona na kontakt z octem może popękać. Masz już rękawice? Czas zacząć porządki. Ocet zastąpi drogie preparaty zwalczające pleśń. Świeżą pleśń usuniesz, pocierając ślady roztworem z octu i wody w równych

  • Ocet balsamiczny - tysiące lat tradycji i uzdrawiające właściwości

    Ocet balsamiczny - tysiące lat tradycji i uzdrawiające właściwości Ocet powstaje z kilku gatunków winogron, a przygotowanie jego najlepszych odmian trwa nawet kilkadziesiąt lat - od wyciśnięcia soku z owoców, przez fermentację i dodanie specjalnego szczepu octowych bakterii, aż po wieloletnie