placki ziemniaczane
-
Placki ziemniaczane ciemnieją? Posyp je tym składnikiem. W szkołach gastronomicznych tego nie uczą
Zdarza się, że placki ziemniaczane bardzo ciemnieją podczas smażenia, co nie wpływa negatywnie na ich smak, lecz jedynie na wygląd. Jeśli chcesz, by wyszły piękne, smaczne i chrupiące, możesz wykorzystać jeden składnik. Nie ściemnieją, a każdy będzie zastanawiał się, jak to zrobiłaś.
-
Odłóż tarkę na bok. Placki ziemniaczane zrobisz bez ucierania. Tak chrupiących jeszcze nie jadłaś
Placki ziemniaczane lubi większość z nas, ale nie każdy wie, że aby je zrobić, wcale nie musimy ucierać ziemniaków. Sprawdź, jak pominąć ten etap i przygotować placki znacznie szybciej.
-
Zapomnij o tarciu ziemniaków na placki. Jeden banalnie prosty trik sprawi, że przygotujesz je szybciej
Uwielbiasz chrupiące placki ziemniaczane, ale nigdy nie chce ci się ucierać ziemniaków? To żmudny i czasochłonny proces, którego większość osób nie lubi robić. Istnieje jednak świetna alternatywa. Podpowiadamy, jak przygotować tę pyszną potrawę w szybszy sposób.
-
Przyjmij gości wytwornie
Eleganckie przyjęcie u ciebie w domu? To jest możliwe i wcale nie jest trudne. Wystarczy kilka zmian w menu, parę detali w wystroju stołu i pokoju. Oto jak zwyczajne spotkanie zamienić w wytworne przyjęcie... w domowych pieleszach.
-
Zapraszamy na tort
W maju okazji do wyprawiania przyjęć jest naprawdę sporo. Bo to i popularne imieniny, i komunie, i Dzień Matki. A każdą uroczystość najlepiej uświetni arystokrata wśród ciast, czyli dobry tort.
-
Placki ziemniaczane
Jeśli zastanawiasz się, co podać na obiad lub gorącą kolację, by wszyscy byli zadowoleni i syci - zrób placki ziemniaczane..
-
Czerwone i czarne na letni obiad
W gorące letnie dni nawet najlepsze mięsne kąski nikogo nie kuszą. Ale omlet z truskawkami czy pierogi z jagodami? Tego nie odmówimy.