smażenie
-
W dzieciństwie piłam codziennie, teraz dodaję do naleśników zamiast mleka. Placki są mięciutkie
Utarło się przekonanie, że pierwszy naleśnik zawsze nadaje się do wyrzucenia. Wszystko dlatego, że nie wychodzi tak dobry, jak powinien. Często się rwie, albo wręcz jest suchy i niesmaczny. Okazuje się, że wystarczy jeden dodatek, by ciasto naleśnikowe zawsze wychodziło bez zarzutu, a tym samym nawet pierwszy naleśnik nie trafi do kosza.
-
Placki ziemniaczane ciemnieją? Posyp je tym składnikiem. W szkołach gastronomicznych tego nie uczą
Zdarza się, że placki ziemniaczane bardzo ciemnieją podczas smażenia, co nie wpływa negatywnie na ich smak, lecz jedynie na wygląd. Jeśli chcesz, by wyszły piękne, smaczne i chrupiące, możesz wykorzystać jeden składnik. Nie ściemnieją, a każdy będzie zastanawiał się, jak to zrobiłaś.
-
Czy można drugi raz smażyć na tym samym oleju? Jeden element jest decydujący
Czy można drugi raz smażyć na tym samym oleju? Okazuje się, że wiele z nas popełnia błąd. Są sytuacje, kiedy możemy wykorzystać go ponownie.
-
Jak smażyć wątróbkę, żeby nie strzelała? Zrób jedną rzecz, zanim wrzucisz ją na patelnię
Jedni ją uwielbiają, inni nienawidzą. Nie zmienia to faktu, że wątróbka z patelni z dodatkiem cebuli niejednokrotnie pojawia się na polskich stołach. Co zrobić, by w trakcie smażenia nie strzelała brudząc tłuszczem wszystko wokół?
-
Wylewasz olej po smażeniu do zlewu? Przestań, bo słono zapłacisz. Lepiej wsyp na patelnię ten składnik
Po usmażeniu kotletów do obiadu często zostaje nam na patelni tłuszcz, którego trzeba się pozbyć. Jak jednak zrobić to w prawidłowy i nieinwazyjny sposób? Wiele popularnych praktyk może skończyć się kosztownymi naprawami. Zrób jedną rzecz, a zużyty olej nie będzie problemem.
-
Mielone przysmażone z zewnątrz i surowe w środku? Wiele osób popełnia ten błąd
Kotlety mielone robi się banalnie prosto. Wystarczy połączyć kilka składników, uformować kulki i usmażyć. Co może pójść nie tak? Otóż - sporo. A największy problem to spieczona skórka i mięso surowe w środku. Wszystko przez popularny błąd.
-
Wylewasz resztkę oleju do zlewu? To ogromny błąd. Zamiast tego wsyp na patelnię jeden produkt
Co robisz z olejem po smażeniu? Zdecydowana większość z nas po prostu wylewa go do zlewu. To spory błąd, za który możesz słono zapłacić. Poznaj lepsze sposoby na utylizacje resztek po gotowaniu i uniknij niepotrzebnych kosztów.
-
Olej pryska podczas smażenia? Przetrzyj patelnię jednym produktem. Zapomnisz o problemie
Chyba kązdy z nas zna tę sytuację. Chcemy coś usmażyć a rozgrzany i tryskający wszędzie olej nie pozwala nam nawet zbliżyć się do patelni. Aby uniknąć takich sytuacji, musisz skorzystać z jednego niezawodnego produktu. Przetrzyj nim naczynia, a już nigdy nie oparzysz się tryskającym gorącym tłuszczem.
-
Dodaj łyżeczkę tego produktu podczas smażenia cebuli. Podkręcisz jej smak i będzie złocista
Cebula to składnik wielu dań. Nadaje potrawie charakteru i wyrazistości, jednak aby smakowała jeszcze lepiej, warto dodać do niej pewien sekretny składnik. Dzięki niemu smak będzie jeszcze pełniejszy.
-
Połóż tampony na patelnię. Szybko uporasz się z popularnym problemem. "Genialne"
Nie każdy jest urodzonym kucharzem, a nawet specjalistom zdarza się popełnić błąd podczas przygotowywania różnych potraw. Istnieje jednak pewien nietypowy sposób na to, by w mig go rozwiązać. Z pomocą przychodzą tampony.
-
Co za hit w Biedronce! Kosztują 45 zł, a są jak te za 400 zł. CCC i eobuwie mają podobne
-
W wieku 47 lat poślubiła miłość swojego życia. Jak kocha Iwona Pavlović?
-
Każdego dnia uczmy się, że czasem trzeba pozwolić sobie na luz i "mieć to w D"MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Tommy Hilfiger wyprzedaje zimowe kurtki. Teraz nawet 50% taniej!
-
Jak myć włosy przetłuszczające się? Oto garść fryzjerskich porad
- Kolejny HIT wyprzedaży Wittchen! Ta zimowa kurtka bije teraz rekordy popularności! Perełki też w Mohito, Renee
- Jest ukryta w każdym zestawie lampek choinkowych. "Czuję się oszukana"
- 4F wyprzedaje bardzo wygodne kamizelki na zimę. Taki fason pasuje każdemu! Świetne również w Nike i Adidas
- Sukienka wieczorowa na święta. Trzy modele sprytnie zamaskują brzuszek
- Jak się robi perfumy w domu? Wystarczą dwa dni, by zyskać piękny zapach
-
Co zrobić z tłuszczem po smażeniu? Zamiast wylewać go do zlewu, wypróbuj trik z folią aluminiową
Co zrobić z tłuszczem po smażeniu? Zbliża się Wielkanoc, a więc najlepszy czas, by dowiedzieć się, jak pozbyć się go w bezpieczny sposób. Okazuje się, że nie powinno się wylewać resztek do zlewu, co może prowadzić do zapchania rur. Inne metody są bezpieczniejsze.
-
Nie wszystkie warzywa powinno się jeść na surowo. Mowa tutaj nie tylko o ziemniaku
Każdy wie, że warzywa powinny stanowić nieodłączny składnik codziennej diety. Czy wiesz, że nie wszystkie można spożywać na surowo? Okazuje się, że zjedzenie niektórych może wywołać niekorzystne dla zdrowia dolegliwości. Sprawdź, czym grozi zjedzenie surowego bakłażana i fasoli.
-
Już nie bułka tarta. Ta panierka jest zdrowsza, a po usmażeniu zapomnisz o klasycznym kotlecie
Niektórzy nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu bez złocistego, chrupiącego kotleta schabowego. Okazuje się, że bułka tarta, w której zazwyczaj obtaczamy mięso może być zamieniona innymi produktami. Alternatywy podkręcą smak, a na dodatek niektóre z nich są zdrowsze.
-
Prosty przepis na domowe pączki. Dodaj jeden składnik, a będą lepsze niż z cukierni
Już niedługo tłusty czwartek, czyli dzień, w którym słodkości nigdy dość. Jeśli szukasz idealnego przepisu na domowe pączki, przychodzimy z pomocą. Wychodzą miękkie, pulchne i rozpływają się w ustach.
-
Najlepsze pączki na tłusty czwartek 2023? Dodaj jeden składnik do ciasta, a będą puszyste jak chmurka
Przygotowanie idealnych pączków to nie lada wyzwanie. Bardzo łatwo jest zepsuć ciasto, które po usmażeniu nie będzie tak puszyste i delikatne, jak powinno. Istnieje jednak pewien sposób na to, by przygotować idealne pączki. Wystarczy dodać do ciasta jeden składnik.
-
Posyp patelnię tym produktem przed smażeniem. Tłuszcz nie będzie więcej pryskał
Smażenie potraw może być uciążliwe. Zapach, jaki wydobywa się podczas tej czynności, szybko wchłania się w ubrania i inne materiały, a tłuszcz często pryska na wszystkie strony. Okazuje się jednak, że ten drugi problem można bardzo łatwo wyeliminować za pomocą jednego zaskakującego sposobu. Wystarczy wsypać na patelnię odrobinę pewnego składnika.
-
Co zrobić, żeby po smażeniu karpia nie zostały zapchane rury? Tłuszcz usuń tylko w ten sposób
Wigilijna kolacja zbliża się wielkimi krokami. W świąteczny czas wiele osób decyduje się na smażenie karpia, czyli najpopularniejszej w tym czasie ryby. Co zrobić z olejem po smażeniu? Zdarza się, że wylewanie cieczy do zlewu zatyka rury. Sprawdź, jak się jej prawidłowo pozbyć.
-
Pryskający olej podczas smażenia? Przetrzyj patelnię tym produktem i pozbądź się problemu
Miłośnicy smażonych potraw z pewnością niejednokrotnie spotkali się z tym problemem. Pryskający podczas smażenia tłuszcz nie tylko utrudnia gotowanie, ale przede wszystkim jest niebezpieczny. Można temu jednak zapobiec. Wystarczy do tego produkt, który większość z nas ma w swojej kuchni.
-
Nie chcesz mieć zapchanych rur po smażeniu? Nigdy nie pozbywaj się oleju w ten sposób
Nie da się ukryć, że smażenie jest jedną z popularniejszych obróbek termicznych. Mało kto zastanawia się jednak nad tym, jak poprawnie pozbyć się oleju, który zostaje na patelni. Niektórzy odruchowo wylewają go do zlewu lub toalety. To ogromny błąd! Jak zatem robić to dobrze?
-
Co zrobić, żeby po smażeniu pączków nie zostały ci zapchane rury? Tylko tak usuwaj olej
Tłusty czwartek to niewątpliwie jedno z ulubionych świąt Polaków. Jedni decydują się na kupno pączków, inni stawiają na te robione w domu. Jednak co zrobić ze zużytym tłuszczem, który zosanie po ich smażeniu? Wylewanie go do zlewu czy toalety to bardzo zły pomysł. Sprawdź, jak się go pozbyć w bezpieczny sposób.
-
Co zrobić, by po smażeniu nie zostały ci zatkane rury? Olej usuwaj tylko w ten sposób
To jedna z najpopularniejszych obróbek termicznych w wielu polskich domach. Jednak co zrobić ze zużytym olejem, który niemal zawsze pozostaje po smażeniu? W żadnym wypadku nie należy wylewać go do zlewu czy toalety. Jednak czy wiesz, jak pozbyć się go w prawidłowy i bezpieczny sposób?
-
Co zrobić, by po smażeniu karpia nie pozostały ci zatkane rury? Usuwaj olej w ten sposób
Smażony karp to obowiązkowe danie wigilijnej kolacji w wielu polskich domach. Ale co zrobić ze zużytym olejem, który pozostaje po jego smażeniu? Absolutnie nie należy wylewać go do zlewu czy toalety. Czy wiesz, jak się go pozbyć w bezpieczny sposób?