smażenie
-
Dodaj łyżeczkę tego produktu podczas smażenia cebuli. Podkręcisz jej smak i będzie złocista
Cebula to składnik wielu dań. Nadaje potrawie charakteru i wyrazistości, jednak aby smakowała jeszcze lepiej, warto dodać do niej pewien sekretny składnik. Dzięki niemu smak będzie jeszcze pełniejszy.
-
Połóż tampony na patelnię. Szybko uporasz się z popularnym problemem. "Genialne"
Nie każdy jest urodzonym kucharzem, a nawet specjalistom zdarza się popełnić błąd podczas przygotowywania różnych potraw. Istnieje jednak pewien nietypowy sposób na to, by w mig go rozwiązać. Z pomocą przychodzą tampony.
-
Co zrobić z tłuszczem po smażeniu? Zamiast wylewać go do zlewu, wypróbuj trik z folią aluminiową
Co zrobić z tłuszczem po smażeniu? Zbliża się Wielkanoc, a więc najlepszy czas, by dowiedzieć się, jak pozbyć się go w bezpieczny sposób. Okazuje się, że nie powinno się wylewać resztek do zlewu, co może prowadzić do zapchania rur. Inne metody są bezpieczniejsze.
-
Nie wszystkie warzywa powinno się jeść na surowo. Mowa tutaj nie tylko o ziemniaku
Każdy wie, że warzywa powinny stanowić nieodłączny składnik codziennej diety. Czy wiesz, że nie wszystkie można spożywać na surowo? Okazuje się, że zjedzenie niektórych może wywołać niekorzystne dla zdrowia dolegliwości. Sprawdź, czym grozi zjedzenie surowego bakłażana i fasoli.
-
Już nie bułka tarta. Ta panierka jest zdrowsza, a po usmażeniu zapomnisz o klasycznym kotlecie
Niektórzy nie wyobrażają sobie niedzielnego obiadu bez złocistego, chrupiącego kotleta schabowego. Okazuje się, że bułka tarta, w której zazwyczaj obtaczamy mięso może być zamieniona innymi produktami. Alternatywy podkręcą smak, a na dodatek niektóre z nich są zdrowsze.
-
Prosty przepis na domowe pączki. Dodaj jeden składnik, a będą lepsze niż z cukierni
Już niedługo tłusty czwartek, czyli dzień, w którym słodkości nigdy dość. Jeśli szukasz idealnego przepisu na domowe pączki, przychodzimy z pomocą. Wychodzą miękkie, pulchne i rozpływają się w ustach.
-
Najlepsze pączki na tłusty czwartek 2023? Dodaj jeden składnik do ciasta, a będą puszyste jak chmurka
Przygotowanie idealnych pączków to nie lada wyzwanie. Bardzo łatwo jest zepsuć ciasto, które po usmażeniu nie będzie tak puszyste i delikatne, jak powinno. Istnieje jednak pewien sposób na to, by przygotować idealne pączki. Wystarczy dodać do ciasta jeden składnik.
-
Posyp patelnię tym produktem przed smażeniem. Tłuszcz nie będzie więcej pryskał
Smażenie potraw może być uciążliwe. Zapach, jaki wydobywa się podczas tej czynności, szybko wchłania się w ubrania i inne materiały, a tłuszcz często pryska na wszystkie strony. Okazuje się jednak, że ten drugi problem można bardzo łatwo wyeliminować za pomocą jednego zaskakującego sposobu. Wystarczy wsypać na patelnię odrobinę pewnego składnika.
-
Co zrobić, żeby po smażeniu karpia nie zostały zapchane rury? Tłuszcz usuń tylko w ten sposób
Wigilijna kolacja zbliża się wielkimi krokami. W świąteczny czas wiele osób decyduje się na smażenie karpia, czyli najpopularniejszej w tym czasie ryby. Co zrobić z olejem po smażeniu? Zdarza się, że wylewanie cieczy do zlewu zatyka rury. Sprawdź, jak się jej prawidłowo pozbyć.
-
Pryskający olej podczas smażenia? Przetrzyj patelnię tym produktem i pozbądź się problemu
Miłośnicy smażonych potraw z pewnością niejednokrotnie spotkali się z tym problemem. Pryskający podczas smażenia tłuszcz nie tylko utrudnia gotowanie, ale przede wszystkim jest niebezpieczny. Można temu jednak zapobiec. Wystarczy do tego produkt, który większość z nas ma w swojej kuchni.
-
Wsyp do miski, zalej wodą i zanurz stopy. Domowa pielęgnacja za 3 zł
-
Spójrzcie na Grażynę Torbicką! Jej spodnie "to szał sezonu"
-
Ta kobieta ma nietypową pasję. "To jest bardzo wciągająca dyscyplina"MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Był najmłodszym uczestnikiem "Mam talent". Dziś ma 12 lat
-
Zamiast myć naczynia, włóż do pralki. Gąbka rozwiąże jeden problem
- Nagrała, jak turyści "rezerwują" hotelowe leżaki. "Wstydzę się za nich"
- Połącz składniki i nałóż na powieki. Domowa odżywka do rzęs je wydłuży
- Michał Wiśniewski omija polskie prawo? Rejestruje nietypowe imiona
- Jeden trik sprawi, że ubrania będą wyglądały jak nowe. Wystarczy pieprz
- Sekret smukłej sylwetki Małgorzaty Foremniak? Trzyma się zasad
-
Nie chcesz mieć zapchanych rur po smażeniu? Nigdy nie pozbywaj się oleju w ten sposób
Nie da się ukryć, że smażenie jest jedną z popularniejszych obróbek termicznych. Mało kto zastanawia się jednak nad tym, jak poprawnie pozbyć się oleju, który zostaje na patelni. Niektórzy odruchowo wylewają go do zlewu lub toalety. To ogromny błąd! Jak zatem robić to dobrze?
-
Co zrobić, żeby po smażeniu pączków nie zostały ci zapchane rury? Tylko tak usuwaj olej
Tłusty czwartek to niewątpliwie jedno z ulubionych świąt Polaków. Jedni decydują się na kupno pączków, inni stawiają na te robione w domu. Jednak co zrobić ze zużytym tłuszczem, który zosanie po ich smażeniu? Wylewanie go do zlewu czy toalety to bardzo zły pomysł. Sprawdź, jak się go pozbyć w bezpieczny sposób.
-
Co zrobić, by po smażeniu nie zostały ci zatkane rury? Olej usuwaj tylko w ten sposób
To jedna z najpopularniejszych obróbek termicznych w wielu polskich domach. Jednak co zrobić ze zużytym olejem, który niemal zawsze pozostaje po smażeniu? W żadnym wypadku nie należy wylewać go do zlewu czy toalety. Jednak czy wiesz, jak pozbyć się go w prawidłowy i bezpieczny sposób?
-
Co zrobić, by po smażeniu karpia nie pozostały ci zatkane rury? Usuwaj olej w ten sposób
Smażony karp to obowiązkowe danie wigilijnej kolacji w wielu polskich domach. Ale co zrobić ze zużytym olejem, który pozostaje po jego smażeniu? Absolutnie nie należy wylewać go do zlewu czy toalety. Czy wiesz, jak się go pozbyć w bezpieczny sposób?