smażenie
-
Pryskający olej podczas smażenia? Przetrzyj patelnię tym produktem i pozbądź się problemu
Miłośnicy smażonych potraw z pewnością niejednokrotnie spotkali się z tym problemem. Pryskający podczas smażenia tłuszcz nie tylko utrudnia gotowanie, ale przede wszystkim jest niebezpieczny. Można temu jednak zapobiec. Wystarczy do tego produkt, który większość z nas ma w swojej kuchni.
-
Nie chcesz mieć zapchanych rur po smażeniu? Nigdy nie pozbywaj się oleju w ten sposób
Nie da się ukryć, że smażenie jest jedną z popularniejszych obróbek termicznych. Mało kto zastanawia się jednak nad tym, jak poprawnie pozbyć się oleju, który zostaje na patelni. Niektórzy odruchowo wylewają go do zlewu lub toalety. To ogromny błąd! Jak zatem robić to dobrze?
-
Co zrobić, żeby po smażeniu pączków nie zostały ci zapchane rury? Tylko tak usuwaj olej
Tłusty czwartek to niewątpliwie jedno z ulubionych świąt Polaków. Jedni decydują się na kupno pączków, inni stawiają na te robione w domu. Jednak co zrobić ze zużytym tłuszczem, który zosanie po ich smażeniu? Wylewanie go do zlewu czy toalety to bardzo zły pomysł. Sprawdź, jak się go pozbyć w bezpieczny sposób.
-
Co zrobić, by po smażeniu nie zostały ci zatkane rury? Olej usuwaj tylko w ten sposób
To jedna z najpopularniejszych obróbek termicznych w wielu polskich domach. Jednak co zrobić ze zużytym olejem, który niemal zawsze pozostaje po smażeniu? W żadnym wypadku nie należy wylewać go do zlewu czy toalety. Jednak czy wiesz, jak pozbyć się go w prawidłowy i bezpieczny sposób?
-
Co zrobić, by po smażeniu karpia nie pozostały ci zatkane rury? Usuwaj olej w ten sposób
Smażony karp to obowiązkowe danie wigilijnej kolacji w wielu polskich domach. Ale co zrobić ze zużytym olejem, który pozostaje po jego smażeniu? Absolutnie nie należy wylewać go do zlewu czy toalety. Czy wiesz, jak się go pozbyć w bezpieczny sposób?