tłusta sera

  • Jak matowić świecącą się skórę twarzy?

    Jak matowić świecącą się skórę twarzy?

    Bardzo wiele kobiet ma problemy z tak zwanym "świeceniem" się skóry twarzy. W ciągu dnia na twojej twarzy pojawia się tłusta, błyszcząca warstwa łoju wydzielanego przez skórę. Pamiętaj, że to Ty powinnaś błyszczeć, a nie twoja skóra! Mamy dla was kilka porad jak sobie z tym radzić.

    Katarzyna Bigos
Więcej o:

tłusta sera

  • Żółty ser zdrowszy niż masło?

    Dołącz do nas na Facebooku Naukowcy z Uniwersytetu w Kopenhadze przeprowadzili eksperyment, z którego wynika, że osoby, które przez sześć tygodni jadły ser żółty w nieco wyższej dawce niż zwykle, mają niższy poziom złego cholesterolu (LDL) w stosunku do osób, które jadły taką samą ilość masła. Co

  • Pascha waniliowa

    1 kg tłustego sera twarogowego trzykrotnie zmielonego 20 dag masła szklanka śmietanki 12-proc. 30 dag cukru pudru 6 żółtek wanilii po 10 dag rodzynek i płatków migdałowych 25 dag miękkich owoców, np. mandarynek, bananów, kiwi, moreli, fig (świeżych, kandyzowanych lub z syropu). Rodzynki umyć

  • Sernik z kokosową bezą

    Ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła 3 łyżki cukru jajo pół łyżeczki proszku do pieczenia. Masa serowa: 75 dag dobrze zmielonego tłustego sera 20 dag cukru 3 żółtka czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki śmietanki 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki rodzynków czubata łyżka smażonej skórki

  • Czy dieta beztłuszczowa to dobra metoda na utratę wagi?

    dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, dlatego absolutnie nie powinniśmy całkowicie pozbywać się go w codziennym menu. W diecie beztłuszczowej zaleca się zatem spożywanie zdrowych tłuszczów nienasyconych w odpowiednio zrównoważonych ilościach. Niewskazane produkty to: tłuste typy mięs, śmietana, tłuste

  • Sémillon

    z soczystymi owocami, np. morelami albo ananasami. Zharmonizowane słodkie sauternes nie znosi jednak ograniczeń, nie chce być wyłącznie winem deserowym. Można podać je - to klasyczne przykłady - do foie gras lub roqueforta z orzechami włoskimi. Pasuje też do większości tłustych serów, wędzonej szynki, owoców