borówki

Więcej o:

borówki

  • Dlaczego warto jeść borówki

    Zawarte w borówkach antyoksydanty mają działanie przeciwnowotworowe, wzmacniają odporność i pomagają w walce z bakteriami. Do tego w 100 g borówek jest taka ilość przeciwutleniaczy, jaką mają pięć razy większe porcje innych owoców i warzyw. Borówki poprawiają pracę mózgu, wzmacniają pamięć

  • Co zrobić z borówki amerykańskiej? Top 3 rozwiązań

    Borówki amerykańskie to owoce, z dodatkiem których możemy zjeść pyszne jogurty, naleśniki, ciasta i wiele innych. W surowej postaci można je przechowywać nawet do 10 dni, jednak co zrobić z ich nadmiarem? Poniżej przedstawiamy top 3 sposobów na wykorzystanie borówek amerykańskich.   Jogurt

  • Owoce a kalorie: maliny, jeżyny i borówki

    Maliny, jeżyny i borówki mają niewiele kalorii Owoce takie jak maliny, jeżyny, czy też borówki amerykańskie są bardzo niskokaloryczne. Niepełna szklanka (100 gramów) tych owoców dostarcza zaledwie po około 40-50 kcal. Wszystkie mają też niski indeks glikemiczny (około 30), a więc śmiało mogą je