kurczak
-
Pokazała jak oczyścić filet z kurczaka. Nie każdy o tym wie. "Najlepszy trik wszech czasów"
Podczas gotowania przydają się różne sprytne sposoby, które znacznie przyspieszają lub ułatwiają zadanie. Tak jest również w przypadku triku, o którym nie każdy wie, a świetnie pomaga oczyścić filet z kurczaka. Wystarczy jedynie kilka sekund, a po ścięgnach w mięsie nie będzie śladu.
-
Myć kurczaka przed gotowaniem i smażeniem, czy nie? Eksperci mówią jasno, a ludzie nadal robią ten błąd
Zatrucie pokarmowe nie należy do najprzyjemniejszych przeżyć. Taka myśl towarzyszy wielu osobom, które - by tego uniknąć - przemywają surowe mięso pod bieżącą wodą. Czy słusznie? Wyjaśniamy.
-
Jak długo kurczak może leżeć w zamrażarce? Po tym czasie lepiej go wyrzuć do kosza
Mrożenie to jedna z najskuteczniejszych metod przechowywania żywności przez dłuższy czas. Do zamrażarki trafiają nie tylko ulubione owoce i warzywa, lecz także różne mięsa. Warto jednak pamiętać, że każdy taki produkt przechowuje się tylko przez określony czas. Jak długo kurczak może leżeć w zamrażarce? Podpowiadamy.
-
Czerwona plamka na mięsie. Często budzi niepokój, a mało kto wie, skąd tak naprawdę się bierze
Kiedy widzisz czerwone plamy na surowym kurczaku, czy to zły znak? A może możesz ugotować i zjeść mięso jak zwykle? Sprawdź, czym są i jak wpływają na bezpieczeństwo i jakość kurczaka.