rosół

  • Wlej szklankę do rosołu. Zupa zachwyci smakiem i aromatem, bardziej niż kiedykolwiek
  • Ten produkt to trucizna dla organizmu. Jest dodawany do większości dań. Negatywnie wpływa na zdrowie
  • To ulubiona zupa Polaków. Jemy ją na weselach, a Amerykanki pija ją na śniadanie jako odmładzający eliksir
  • Gwiazdy podpowiadają jak żyć

    Gwiazdy podpowiadają jak żyć

    Znani ludzie naprawdę znają sekrety udanego życia i wiecznej młodości. My zwykli śmiertalnicy możemy tę cenną wiedzę zdobyć już za 19,99zł. W naszej galerii przegląd poradników napisanych przez polskie gwiazdy.

    kk
  • Po włosku

    1 kg surowej szynki cielęcej l łyżeczka soli, po ćwierć łyżeczki białego pieprzu, suszonego rozmarynu i suszonej szałwii, pół łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki, cebula, porcja włoszczyzny, po pół szklanki bulionu wołowego i białego wytrawnego wina, 4 łyżki oleju, filiżanka osączonych marynowanych owoców

    Nina Kosińska
  • Tajlandia

    Słynie z kwaśnych, ostrych zup i aromatycznego curry. O atrakcyjności kuchni tajskiej decydują subtelnie zrównoważone śmiałe smaki.

    Opracowanie: Janina Nicewicz-Kosińska.
  • Wietnam

    Mieszkańcy tego kraju jedzą dużo ryżu i makaronu, sporo ryb i owoców morza, nie gardzą też mięsem. Do przyprawiania dań używają aromatycznego sosu rybnego, chili, kolendry, mięty, trawy cytrynowej i soku z cytryn lub limonek.

    Opracowanie: Janina Nicewicz-Kosińska.
  • Test konsumencki - zupy błyskawiczne

    Wyjeżdżając na urlop, zwykle zabieramy je ze sobą. Nigdy nie wiadomo, jakie czekają nas przygody, więc dobrze mieć w odwodzie ciepły i łatwy do przygotowania posiłek. No i żeby jeszcze był smaczny... Postanowiliśmy sprawdzić, które zupki warto spakować do plecaka.

    Maja Zawistowska
Więcej o:

rosół