rosół
-
Wiele osób popełnia ten błąd. A potem zaskoczeni, że rosół nie wyszedł
Rosół to sztandarowa polska zupa. Niby prosta, bo robi się ją od wieków. Jednak wciąż wielu osobom sprawia spory problem. Dużą zagwozdkę stanowi kwestia nie samych dodatków czy mięsa, a sposobu gotowania. I nie, nie mówimy tu o tym, że ma "mrugać".
-
Jak pozbyć się szumowin z rosołu? Dodaj do gotującego się wywaru. Będzie klarowny jak nigdy
W trakcie gotowania rosołu prędzej czy później na powierzchni pojawia się nieestetyczna piana, którą potocznie nazywa się szumem. Zazwyczaj usuwamy ją konsekwentnie z pomocą specjalnej łyżki. Dzięki temu zupa zostaje klarowna i niezwykle aromatyczna. Jak pozbyć się zumowin w inny sposób?
-
Dodaj do rosołu, a wyjdzie pyszny i aromatyczny. Wystarczy mały kawałek tego warzywa
Pyszny, aromatyczny i rozgrzewający rosół to uwielbiana w naszym kraju zupa, która wedle tradycji powinna gościć na stole w każdą niedzielę. Często przyrządzamy go także w okresie zachorowań, by pomógł nam w razie przeziębienia. Co warto do niego dorzucić, by zachwycał smakiem i aromatem?
-
Przez tydzień piła rosół. Efekty nowej diety przerosły jej oczekiwania
Dziennikarka portalu o tematyce zdrowotnej Katie Bressack podjęła się nietypowego wyzwania. Chciała sprawdzić, co się stanie, gdy przez tydzień będzie piła rosół kolagenowy. Efekty przerosły jej oczekiwania.
-
Dodajesz to mięso do rosołu? Popełniasz błąd! Zdaniem Magdy Gessler zupa straci smak
Jak ugotować rosół, który będzie smaczny i aromatyczny? Kluczem do sukcesu jest zakup odpowiednich składników. Jakie mięso na rosół należy wybrać? Magda Gessler uważa, większość osób decyduje się na zły rodzaj, który się do tego nie nadaje.
-
Jak przechowywać rosół? Wystarczy zrobić jedną rzecz, a zachowa świeżość nawet przez tydzień
Praktycznie każdy zdaje sobie sprawę, że rosół jest jedną z najpopularniejszych zup w Polsce. Mało kto jednak wie, jak prawidłowo przechowywać wywar w lodówce, by nadawał się do spożycia również przez kilka kolejnych dni. Okazuje się, że zrobienie jednej rzeczy znacznie przedłuży jego świeżość.
-
Magda Gessler zawsze do rosołu dodaje jeden składnik. Dzięki niemu zupa zyskuje niezwykły aromat
Rosół nie bez powodu nazywany jest królową polskich zup. Tradycyjnie gości na wielu stołach w niedzielę. Choć podstawa tej potrawy jest taka sama, czasem jeden niepozorny składnik może sprawić, że rosół będzie jeszcze bardziej aromatyczny. Do wywaru zawsze dodaje go Magda Gessler.
-
Dodaj ten składnik do rosołu, a wyjdzie idealny. Podkręci smak i nada delikatnej słodyczy
Nie ulega wątpliwości, że rosół jest jedną z najpopularniejszych zup w Polsce. To jednak sprawia, że z czasem klasyczna wersja może się znudzić. Okazuje się, że pewien niepozorny dodatek świetnie podkręci smak wywaru i nada mu delikatnej słodyczy. Czy wiesz, o czym mowa?
-
Nigdy nie dodawaj warzyw do rosołu w ten sposób. Trzymaj się kilku wskazówek, a będzie przepyszny
Ugotowanie pysznego, aromatycznego rosołu to prawdziwa sztuka. Okazuje się, że etap dodawania do niego poszczególnych składników ma ogromne znaczenie. Jak ugotować pyszną i niezwykle aromatyczną zupę, która zaskoczy swoim głębokim smakiem? Ten sposób ulepszy nawet fantastyczny przepis na rosół.
-
Dolej szklankę do gotującego się rosołu, a nie pożałujesz. Zupa wyjdzie klarowna i aromatyczna
Rosół uważany jest za królową polskich zup. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego niedzielnego obiadu, a inni z marzą o nim, gdy dopada ich grypa. Co zrobić, aby za każdym razem ugotować aromatyczny i klarowny rosół? Wystarczy wykorzystać jeden sprytny sposób.
-
Leć do Pepco po bluzę znanej marki! Ten kolor... Podobne w Sinsay, H&M
-
Tej jesieni pokochamy zamszowe botki Lasocki. Wygoda w modnym wydaniu
-
Back to school, back to jesień, back to chandra i zmęczenie. Powrót stresu czas start!MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Ta pikowana kurtka 4F wyprzedaje się ekspresowo! Ciepły i lekki klasyk za 99,99. Hity też w Medicine, Monnari
-
Ochnik wyprzedaje torbę idealną do pracy. Ten model wygląda luksusowo, a podobne są w Reserved i Diverse
- Już nie 549 zł, a 164 zł. Te skórzane buty Kazar to rewelacja na jesienne dni. Zamienniki w CCC, Renee
- Te torebki z Monnari są nie tylko piękne, ale także pakowne. Podobne znajdziemy w Zarze, czy Mohito
- Nie będziesz chciała zdjąć tego zamiennika jeansów z Aldi. Komfort na co dzień. Też w H&M, C&A
- Te czapki będą niesamowicie modne jesienią i zimą 2023/24. W KIK są już od 15 zł. Inne w Mohito i HM
- Pożegnaj nudne kurtki, ta z Reserved za 49,99 zł to majstersztyk. Przejściowe cudeńka w Sinsay i Edoti
-
Wlej szklankę do rosołu. Zupa zachwyci smakiem i aromatem, bardziej niż kiedykolwiek
Wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez rosołu. Ta pozornie banalna i szybka w przygotowaniu zupa uchodzi za królową polskich zup. Istnieje jednak prosty sposób, aby za każdym razem wychodziła aromatyczna i smaczna.
-
Ten produkt to trucizna dla organizmu. Jest dodawany do większości dań. Negatywnie wpływa na zdrowie
Duża część społeczeństwa nie jest świadoma tego, że doprawiając swój niedzielny rosół dla całej rodziny lub kupując szybkie, gotowe dania, funduje najbliższym dawkę trucizny. Jak to możliwe? Istnieje produkt, który jest trucizną dla organizmu, a używany jest podczas codziennego gotowania.
-
To ulubiona zupa Polaków. Jemy ją na weselach, a Amerykanki pija ją na śniadanie jako odmładzający eliksir
Jessica Mercedes, która obecnie przebywa w Stanach Zjednoczonych podzieliła się urodowym trikiem Amerykanek, który my Polki znamy od lat. Blogerka pokazała nawet, jak wygląda "magiczny napój" na sklepowych półkach.
-
Gwiazdy podpowiadają jak żyć
Znani ludzie naprawdę znają sekrety udanego życia i wiecznej młodości. My zwykli śmiertalnicy możemy tę cenną wiedzę zdobyć już za 19,99zł. W naszej galerii przegląd poradników napisanych przez polskie gwiazdy.
-
Po włosku
1 kg surowej szynki cielęcej l łyżeczka soli, po ćwierć łyżeczki białego pieprzu, suszonego rozmarynu i suszonej szałwii, pół łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki, cebula, porcja włoszczyzny, po pół szklanki bulionu wołowego i białego wytrawnego wina, 4 łyżki oleju, filiżanka osączonych marynowanych owoców
-
Tajlandia
Słynie z kwaśnych, ostrych zup i aromatycznego curry. O atrakcyjności kuchni tajskiej decydują subtelnie zrównoważone śmiałe smaki.
-
Wietnam
Mieszkańcy tego kraju jedzą dużo ryżu i makaronu, sporo ryb i owoców morza, nie gardzą też mięsem. Do przyprawiania dań używają aromatycznego sosu rybnego, chili, kolendry, mięty, trawy cytrynowej i soku z cytryn lub limonek.
-
Test konsumencki - zupy błyskawiczne
Wyjeżdżając na urlop, zwykle zabieramy je ze sobą. Nigdy nie wiadomo, jakie czekają nas przygody, więc dobrze mieć w odwodzie ciepły i łatwy do przygotowania posiłek. No i żeby jeszcze był smaczny... Postanowiliśmy sprawdzić, które zupki warto spakować do plecaka.