rosół
-
Ten produkt to trucizna dla organizmu. Jest dodawany do większości dań. Negatywnie wpływa na zdrowie
Duża część społeczeństwa nie jest świadoma tego, że doprawiając swój niedzielny rosół dla całej rodziny lub kupując szybkie, gotowe dania, funduje najbliższym dawkę trucizny. Jak to możliwe? Istnieje produkt, który jest trucizną dla organizmu, a używany jest podczas codziennego gotowania.
-
To ulubiona zupa Polaków. Jemy ją na weselach, a Amerykanki pija ją na śniadanie jako odmładzający eliksir
Jessica Mercedes, która obecnie przebywa w Stanach Zjednoczonych podzieliła się urodowym trikiem Amerykanek, który my Polki znamy od lat. Blogerka pokazała nawet, jak wygląda "magiczny napój" na sklepowych półkach.
-
Gwiazdy podpowiadają jak żyć
Znani ludzie naprawdę znają sekrety udanego życia i wiecznej młodości. My zwykli śmiertalnicy możemy tę cenną wiedzę zdobyć już za 19,99zł. W naszej galerii przegląd poradników napisanych przez polskie gwiazdy.
-
Po włosku
1 kg surowej szynki cielęcej l łyżeczka soli, po ćwierć łyżeczki białego pieprzu, suszonego rozmarynu i suszonej szałwii, pół łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki, cebula, porcja włoszczyzny, po pół szklanki bulionu wołowego i białego wytrawnego wina, 4 łyżki oleju, filiżanka osączonych marynowanych owoców
-
Tajlandia
Słynie z kwaśnych, ostrych zup i aromatycznego curry. O atrakcyjności kuchni tajskiej decydują subtelnie zrównoważone śmiałe smaki.
-
Wietnam
Mieszkańcy tego kraju jedzą dużo ryżu i makaronu, sporo ryb i owoców morza, nie gardzą też mięsem. Do przyprawiania dań używają aromatycznego sosu rybnego, chili, kolendry, mięty, trawy cytrynowej i soku z cytryn lub limonek.
-
Test konsumencki - zupy błyskawiczne
Wyjeżdżając na urlop, zwykle zabieramy je ze sobą. Nigdy nie wiadomo, jakie czekają nas przygody, więc dobrze mieć w odwodzie ciepły i łatwy do przygotowania posiłek. No i żeby jeszcze był smaczny... Postanowiliśmy sprawdzić, które zupki warto spakować do plecaka.