zdrowe jedzenie
-
Rycerze schabowego chwalą się jedzeniem mięsa. "Sorry, musimy zrezygnować z przywilejów"
- Z roku na rok zwierząt prowadzonych na ubój jest coraz więcej. Powołujemy te istoty na świat tylko po to, żeby je zabić. Wszystkie kończą strzałem w głowę z pistoletu pneumatycznego, zagazowaniem lub poderżniętym gardłem. Gdzie tu dobrostan? To gigantyczna rzeźnia, holocaust -mówi Bartek Sabela. 29 marca ukaże się jego zbiór reportaży "Wędrówka tusz", w którym przybliża kulisy chowu przemysłowego zwierząt.
-
Kinga Rusin schudła 20 kg. Z jadłospisu 52-latki zniknęły cztery produkty
Kinga Rusin od lat zachwyca nienaganną sylwetką. Okazuje się, że niegdyś wyglądała inaczej i ważyła około 20 kg więcej. W trosce o zdrowie zmieniła nawyki żywieniowe i postawiła na regularny sport. W czym tkwi jej sekret?
-
Czym smarować chleb? Zastąp masło tą pastą, a nie pożałujesz
Wielu z nas lubi kanapki. Nie ulega wątpliwości, że sięgamy po nie najczęściej, gdy nie mamy pomysłu na śniadanie czy kolację w innym wydaniu. Gdy klasyczny posiłek zaczyna nudzić, spróbuj przygotować domowe pasty na kanapki. Dzięki nim szybko zapomnisz o margarynie i maśle.
-
Kiedy pić siemię lniane, rano czy wieczorem? Pora ma wpływ na efekty
O zdrowotnych walorach siemienia lnianego wie już mnóstwo osób. Produkt nie tylko pomoże w odchudzaniu, ale także m.in. wzmocni włosy i paznokcie. Jak się okazuje, pora, w której się je pije, może mieć wpływ na działanie nasion. Kiedy najlepiej je spożywać?
-
Kasia Bosacka zwraca uwagę na nowe praktyki producentów jedzenia. "To się zdarza nagminnie"
Katarzyna Bosacka od lat podpowiada Polakom jak żyć zdrowo. W programie "Mamy Czas" zwróciła uwagę na niektóre z praktyk producentów, które stały się już nagminne. Zobaczcie, czy również się z nimi spotkaliście.