zupa

  • Zapanuj nad migreną...

    Zapanuj nad migreną...

    zanim ona zapanuje nad tobą. To jest możliwe. Trzeba jednak najpierw rozpoznać wroga, by nie dopuścić do ataku albo chociaż złagodzić jego przebieg.

    Beata Prasałek
  • Makaron tuczy? Wcale nie!

    Makaron tuczy? Wcale nie!

    Mąka, woda, jajka. Tyle wystarczy, by zrobić makaron. Czy makaron tuczy? Nie - przekonują dietetycy. Makaron daje nam energię i poprawia humor.

    Beata Prasałek
  • Chudnij na dietach gwiazd

    Doskonałe figury gwiazd to nie dar od boga. To efekt ciężkiej pracy na siłowni i przestrzegania diety. Dowiedz się, na jakich dietach żyją największe gwiazdy Hollywood.

    Spiro
  • Spotkanie przy grillu

    Spotkanie przy grillu

    Nareszcie! Jest ciepło i możemy spotykać się z rodziną i przyjaciółmi przy grillu na świeżym powietrzu. Żeby jednak spotkanie było naprawdę udane, przyda się garść przepisów.

    Nina Kosińska
  • Z mrożonego ciasta francuskiego

    Takie ciasto to doskonały wynalazek, zwłaszcza że można je kupić pięknie rozwałkowane! Dzięki temu bez trudu przygotujemy efektowne wypieki. Dziś prezentujemy te wytrawne.

    Nina Kosińska
  • Z kroplą miodu

    Tradycyjnie ten smakołyk dodaje się do ciast i deserów. Dziś proponujemy dania pikantne - sałatki, mięsa i ryby - uszlachetnione odrobiną miodu.

    Opracowanie: Nina Kosińska
  • Dla ochłody - chłodnik

    Dla ochłody - chłodnik

    Nie musi to być koniecznie tradycyjny chłodnik litewski. Zimne letnie zupy mają niezliczone odmiany i warianty, a wszystkie cudownie orzeźwiają...

    Opracowanie: Nina Kosińska
  • Co Polacy jedzą w pracy?

    Wychodzisz z pracy żeby zjeść obiad na mieście? Jesteś szczęściarzem. Większość polskich pracowników nie ma takiej możliwości. Ratują ich kanapki i pizza na telefon, bo o przerwie na lunch mogą pomarzyć.

    Karolina Łagowska
  • Chude, chudsze, najchudsze

    Chude, chudsze, najchudsze

    Zaczyna się od uszczypliwej uwagi na temat dwóch dodatkowych kilogramów, wałeczka na brzuchu. Potem jest dieta: najpierw zdrowa, później coraz bardziej restrykcyjna, na koniec wyniszczająca organizm głodówka. Kilogramy spadają, brak rozmiarów w sklepie... Anoreksja atakuje ciało, ale jest chorobą duszy. To w głowie rodzi się obsesyjna myśl: ?Jestem gruba?. Niezależnie od tego, co widać w lustrze.

    Natalia Doraczyńska
  • Trzeci miesiąc

    Trzeci miesiąc

    Utrwalamy nawyki żywieniowe z dwóch poprzednich miesięcy naszej diety, a więc jadamy regularnie cztery posiłki dziennie z dużą ilością warzyw i sporą nabiału, a bez ograniczeń pijemy niegazowaną wodę mineralną i herbaty owocowe bez cukru. W trzecim miesiącu stosujemy lekkostrawną dietę, a w porze obiadowej jadamy delikatne zupy (ich składniki podane są tak, by otrzymać pół litra potrawy).

    Beata Prasałek
Więcej o:

zupa

  • Te zupy pomogą schudnąć! Poznaj przepisy na lekkie, dietetyczne zupy

    Te zupy pomogą schudnąć, ale zwróć uwagę na dodatki i składniki Dietetyczne zupy odchudzające są bardzo zdrowe i pożywne. Ważne są jednak składniki i dodatki, które do nich wybieramy. Wybieraj zawsze ekologiczne warzywa, z pewnych źródeł. Podobnie jeśli decydujesz się na dodatek ryb czy mięsa

  • Zupa pomidorowa kalorie - ile kalorii ma zupa pomidorowa?

    Podaję się ją zazwyczaj z ryżem, albo z makaronem. Jeżeli chodzi o kaloryczność, to danie takie jak zupa pomidorowa kalorie wykazuje w ilości 69 kalorii na 100 gramów. Poszczególne wartości tego dania kształtują się następująco: białko - 3,4 gramów, tłuszcze - 1,6 gramów, węglowodany - 10,8 gramów

  • Sennik: zupa

    Widzieć zupę - możemy liczyć na to, że w najbliższym czasie będziemy czuć się szczęśliwi. Gotować zupę - czeka nas pełen beztroski i radości czas, który przyniesie wiele pozytywnych rozwiązań w kontekście naszych relacji z innymi. Bardzo dobra zupa - stosunki między nami a naszą rodziną ulegną

  • Gosia Andrzejewicz zna się na zupach!

    Gosia uwielbia dzielić się z dziennikarzami kolorowych czasopism nie tylko opowieściami o swojej pierwszej miłości, ale też przepisami na zupę. Tygodnikowi "Gwiazdy" piosenkarka opowiedziała jaką zupę preferuje najbardziej. Takie wykwintne zupy, składające się głównie ze zmiksowanych warzyw

  • Zupa pełna treści

    zachować do dekoracji) i gotować na niedużym ogniu. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, wsypać makaron, posiekany czosnek i słodką paprykę, chwilę gotować. Doprawić zupę solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i ostrą papryką. Jeśli zupa będzie zbyt rzadka, zagęścić ją roztartą lub zmiksowaną

  • Zupa cebulowa po parysku

    chociażby: antrykot, beszamel, majonez, kotlet, omlet, panierowanie, marynowanie czy też farsz. Bawiąc swego czasu w Paryżu poszukiwałam właściwego smaku zupy cebulowej. W czym tkwi tajemnica? Trzeba mieć do niej serce i lubić cebulę! No i kwestia obierania cebuli. Wypróbowałam już wszystkie

  • Pożywna i pyszna zupa gulaszowa - jedno danie, trzy przepisy

    Bez czego nie obejdzie się klasyczna zupa gulaszowa po węgiersku? Do zupy gulaszowej najlepiej użyć średnio tłustych, nieco poprzerastanych partii mięsa, jak karkówka lub łopatka wieprzowa. Ponadto węgierska zupa gulaszowa nie istnieje bez papryki, i to zarówno w formie świeżego warzywa pokrojonego