żurek
-
Jakie błędy popełniamy przy wielkanocnym stole? Ekspertka wyjaśnia. Możesz być zaskoczona
Wielkanoc coraz bliżej, więc każdy z nas planuje przygotować z tej okazji coś pysznego. Na świątecznym stole przede wszystkim nie może zabraknąć żurku. To jedno z ulubionych dań wielkanocnych. Okazuje się jednak, że większość osób je go nieprawidłowo.
-
Zapomnij o kiełbasie. Do żurku wielkanocnego dodaj sekretny składnik Magdy Gessler. Zachwyci smakiem
Żurek wielkanocny to dla wielu osób punkt obowiązkowy na świątecznym stole. Co robić, by wyszedł wyrazisty, aromatyczny i po prostu przepyszny? Wystarczy jeden sekretny składnik, który może być sporym zaskoczeniem. Zobacz, jak ugotować żurek Magdy Gessler.
-
Co zrobić gdy żurek jest za kwaśny? Nie wylewaj go! Podpowiadamy jak go uratować
Żurek to typowe danie podawane na Święta Wielkanocne. Każdy z nas dobrze zna ten specyficzny lekko kwaskowy smak. Jednak co zrobić gdy wyszedł za kwaśny? Nie musisz go wylewać, znamy na to skuteczne sposoby.
-
Wiemy, o ile wcześniej można przygotować żurek. Nie trać czasu dzień przed Świętami Wielkanocnymi
Zupa żurek jest przygotowywana w Polskiej kuchni często, lecz to właśnie w Święta Wielkanocne pojawia się w prawie wszystkich domach. Oprócz niego jada się tez wiele innych potraw wiec, aby zdążyć z przygotowaniami, żur przygotowuje się szybciej. Ile wcześniej można go przygotować, aby się nie popsuł? Odpowiadamy.
-
Przepis na idealne święta. Wielkanocny żurek według Magdy Gessler, Ani Starmach i Roberta Makłowicza
Wielkanoc tuż za pasem. Przedświąteczne przygotowania już wkrótce ruszą pełną parą, a my już teraz z wielką starannością zbieramy przepisy, dzięki którym wielkanocne potrawy będą estetyczne i pełne smaku. Wielu z nas nie wyobraża sobie jajecznych świąt bez staropolskiego żuru. Zebrałyśmy dla was przepisy od najlepszych kucharzy w całej Polsce. Czy któryś z nich dorówna babcinej kuchni?