deska do krojenia
-
Masz tylko jedną deskę do krojenia? To zdecydowanie za mało. Ekspertka wyjaśnia dlaczego
Większość z nas używa jednej deski do krojenia różnych rzeczy. To błąd. Ekspertka wyjaśnia, dlaczego nie powinnyśmy tak robić.
-
Włóż pastę do zębów do zamrażalnika. Prosty trik pomoże rozprawić się z uporczywym problemem
Z deski do krojenia korzystamy za każdym razem, kiedy przygotowujemy coś pysznego. Ponieważ ma bezpośredni kontakt z jedzeniem, w tym również z surowym mięsem, ważne jest, aby regularnie i porządnie ją czyścić. Niestety, woda i płyn do mycia naczyń nie zawsze wystarczają. Czego warto użyć?
-
Wyciągasz ze zmywarki brudne naczynia? Problemem może być deska do krojenia. Jak mu zaradzić?
Co zrobić, gdy ze zmywarki wciąż wyciągasz niedomyte naczynia? Okazuje się, że winowajcą nie zawsze jest brudne urządzenie czy resztki po jedzeniu. Na co jeszcze zwrócić uwagę, by problem nie powracał?
-
Do czego służy dziura w desce do krojenia? "Zawsze myślałam, że to uchwyt". Ma inne zastosowanie
Wiele kuchennych sprzętów posiada nietypowe zastosowania, o których wie niewiele osób. Jednym z nich jest deska do krojenia. Do czego służy dziura na końcu? Większość używa jej jako uchwytu, jednak ma także inną nieznaną funkcję.
-
Masz to w domu. Wyczyść tym deskę do krojenia, a będzie lśniąca, czysta i pachnąca!
Odpowiednie czyszczenie i pielęgnacja deski do krojenia są bardzo ważne w kontekście utrzymania jej żywotności. Dzięki tym domowym składnikom będzie to szybkie, proste i skuteczne.
-
Myjesz deskę do krojenia płynem do naczyń? To błąd, który może odbić się na zdrowiu
Mycia talerzy, noży i akcesoriów kuchennych płynem do naczyń jest wręcz odruchem. Brud zmywamy detergentem, takie przekonanie nam towarzyszy. Jak się okazuje, drewno wymaga zupełnie innego traktowania. Deska krojenia bez odpowiedniego czyszczenia może się stać siedliskiem bakterii.