czekolada

  • Praliny z karmelizowanym w kardamonie świerszczem lub z tytoniem? Poznajcie MeryBarbery Chocolate

    Praliny z karmelizowanym w kardamonie świerszczem lub z tytoniem? Poznajcie MeryBarbery Chocolate

    Basia Dzierzgowska i Marysia Kotowska robią pralinki o niespotykanych smakach. Nie są cukiernikami z wykształcenia i jak same mówią - uczą się na własnych błędach. A te ?chorutkie praliny? - jak Marysia nazywa czekoladki, które nie wyglądają idealnie, bo np. lekko się ukruszyły, ale wciąż smakują wybornie - są bardzo lubiane przez ich przyjaciół i rodzinę.

    Gosia Tchorzewska
  • Nowość - perfumy o zapachu czekolady

    Nowość - perfumy o zapachu czekolady

    Masakï Matsushïma jest dość awangardowym projektantem mody. Wciąż zresztą rozwija swoje niecodzienne pomysły. Nowością, która pojawia się na rynku są perfumy o zapachu czekolady.

    norma_jeane
  • Zamiast tłuszczu woda. Nowy rodzaj czekolady!

    Zamiast tłuszczu woda. Nowy rodzaj czekolady!

    XXI wiek szykuje dla nas niejedną niespodziankę w tematyce zdrowego odżywiania się i walki z nadwagą. Powstała już czekolada z wody, zamiast tłuszczu, a naukowcy wciąż pracują nad kolejnymi rewolucjami!

    norma_jeane
  • Pomarańczowo-czekoladowe nowości świąteczne Yves Rocher
Więcej o:

czekolada

  • Sennik: czekolada

    Jeść czekoladę - zapowiedź poprawy w życiu i szczęśliwych dni po krótkim okresie niepowodzeń. Gorzka/kwaśna czekolada - rozczarowanie i niepowodzenie, zawiedzione nadzieje. Podarować komuś czekoladę - ważna rozmowa lub informacja która przyczyni się do rozwiązania problemów lub zmieni spojrzenie

  • Inspiracja czekoladą

    Pisałyśmy już o kosmetykach pachnących czekoladą, teraz czas na takie, które przypominają jej kolor. Kobiety na całym świecie szczególnie upodobały sobie czekoladowy brąz jako kolor włosów. To jeden z najbardziej popularnych i naturalnie wyglądających odcieni. Jednak na tym się nie kończy. Równie

  • Dzień czekolady 2022. Jak powstaje czekolada? Zdradzamy słodką tajemnicę

    Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl Podobno statystyczny Polak zjada ponad 5 kg wyrobów z kakao rocznie. Nic więc w tym dziwnego, że czekolada doczekała się własnego święta, a dokładniej nawet trzech. Już wkrótce będziemy obchodzić pierwszy z nich, co z pewnością

  • Dziś światowy Dzień Czekolady!

    Biochemia dowodzi, że nie ma różnicy pomiędzy miłością a dużą tabliczką czekolady. - "Adwokat diabła" Gorzka, mleczna, biała, deserowa, z nadzieniem albo z bakaliami... W tabliczce albo w kubku do picia. Na jaki rodzaj czekolady masz dziś największą ochotę? Życie jest jak czekolada, to, co gorzkie

  • Czekolada sprawi, że będziesz szczuplejszy?

    Dołącz do nas na Facebooku Dobrej jakości gorzka czekolada może mieć korzystny wpływ na nasze zdrowie. Są jednak dwa warunki: należy ją spożywać z umiarem i wybierać jedynie prawdziwe produkty (a nie wyroby czekoladopodobne), sprawdzonych marek, które zawierają jak największe stężenie kakao

  • Czekolada w inhalatorze

    Specjalny inhalator miał już swoją premierę w Paryżu, był demonstrowany w plażowym barze w czasie festiwalu filmowego w Cannes i na targach słodyczy w Chicago, a teraz jedzie w światową trasę promocyjną. Jak to działa? W pojemniku inhalatora są drobinki czekolady o wielkości 10 mikronów i ogólnej

  • Regularne jedzenie czekolady odchudza?!

    Nowe badania Uniwersytetu w San Diego w Kalifornii wykazały, że ludzie jedzący regularnie czekoladę są szczuplejsi od tych, którzy po tabliczkę sięgają doraźnie. Ta wyjątkowa dieta nie ma jeszcze swojej nazwy, ale już znamy jej dokładny przebieg. Ciekawe? Chodzi oczywiście o regularne spożywanie

  • CZEKOLADA NA GORĄCO Z MALINAMI

    Składniki: 1 tabliczki gorzkiej czekolady Mleko np. Mleko Wiejskie 2% od OSM Piątnica 250 ml Cukier waniliowy ? łyżeczki Maliny Wykonanie: Podgrzewaj w garnku czekoladę ze szklanką mleka i cukrem waniliowym. Mieszaj, aż do zagotowania i przelej do kubka. Na górę wyłóż kilka świeżych malin

  • Festiwal Czekolady Lindt

    Tworzenie doskonałej czekolady to sztuka, która wymaga najwyższej pasji, poświęcenia oraz mistrzowskich umiejętności, a nasi Maîtres Chocolatiers opanowali je do perfekcji. Od ponad 150 lat rozwijają i udoskonalają z olbrzymim zaangażowaniem swoje tajne receptury, tworząc tradycję czekolady Lindt