desery
-
Co zrobić z rabarbaru - przepis na letnią sjestę oraz zimowe smakołyki
Co zrobić z rabarbaru i jak przechowywać to warzywo? Sprawdź proste i szybkie przepisy na kompot bez dodatku cukru i rabarbar pod kruszonką.
-
Kiedy jest tłusty czwartek 2022? Sprawdzamy aktualne ceny i rodzaje pączków. Biedronka, Lidl, Auchan
Kiedy jest tłusty czwartek 2022? To już niedługo. Pączki z tradycyjnym nadzieniem, pączki wegańskie i pączki o oryginalnych smakach znajdziesz w sklepach Biedronka, Lidl i Auchan. Prezentujemy oferty sklepów z aktualnymi cenami.
-
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc. Pomysły na proste i pyszne ciasta
Ciasta wielkanocne bez pieczenia to doskonały pomysł na szybkie przygotowanie słodkości bez użycia piekarnika. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć ciast i deserów, a przygotowanie ich bez pieczenia to spora oszczędność czasu. Podpowiadamy, jakie przepisy warto wypróbować.
-
Ciasta i desery walentynkowe: czym zaskoczyć ukochanego?
Ciasta i desery walentynkowe to obowiązkowy punkt w menu podczas kolacji w tym wyjątkowym dniu. Większość z nich możesz przygotować samodzielnie w domu. Sprawdź proste przepisy na walentynkowy deser.
-
Ciasteczka makaroniki, czyli łakocie które podbiły serca smakoszy
Ciasteczka makaroniki wbrew pozorom nie są nowością cukierniczą. Ich historia sięga XIII wieku, jednak prawdziwy boom na nie trwa właśnie teraz!
-
Kolacja walentynkowa. Słodkie desery pełne afrodyzjaków
Naturalne afrodyzjaki zawarte w deserach działają niczym eliksir miłości. Nie może ich więc zabraknąć podczas walentynkowej kolacji. Podpowiadamy, na jakie składniki postawić w walentynkowy wieczór.
-
Naukowcy ostrzegają: za 40 lat czekolada zniknie z powierzchni ziemi
Czy ktoś jest w stanie wyobrazić sobie świat bez czekolady? My na pewno nie. Okazuje się jednak, że w najbliższym czasie może jej zabraknąć. Prognozy naukowców nie należą do najbardziej optymistycznych...
-
Wakacyjny seks: jakość ma znaczenie
O jakość seksu warto zadbać. W naszym poradniku kilka praktycznych rad, co zrobić, aby wakacyjny seks zyskał nie tylko na temperaturze i jakości, ale i na komforcie.
-
Krwawy deser
Pyszności z kolekcji Sweet Meat (Słodkie Mięso) do złudzenia przypominają popularne desery. Przyjrzyjmy się im jednak dokładniej.
-
Najdziwniejsze torty weselne
Nie jest zwykłym deserem, to główny bohater przyjęcia weselnego. W naszej galerii najdziwniejsze torty. Zapraszamy!
-
Uniosła suknię ślubną i zamarła z przerażenia. "Wszędzie była krew"
-
Jennifer Lopez z głębokim dekoltem. Fanka: Starzej się z wdziękiem na litość boską
-
Najlepsze zabawki do kąpieli? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę podczas zakupówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Schudła 18 kg. Pokazała, jak zmienił się jej biust. Ludzie jej nie wierzą
-
Cichopek w przezroczystej sukience. "Obłędna", "Źle to wygląda"
- Przez 10 lat robiła zdjęcie w bieliźnie. "Zmiana może być przerażająca"
- Powiększyła usta. Zdjęcie zaniepokoiło fanów. "Co ci się stało?"
- Jak dobrać idealny kolor podkładu? Dwa niezawodne sposoby wizażystki
- Jakich perfum używała Kleopatra? Naukowcy odtworzyli jej ulubiony zapach! To intrygująca mieszanka
- Zaczęła rodzić w samochodzie. Pokazała film w sieci. "Kto to nagrywa?"
-
Święta po angielsku. Merry Christmas!
Wigilia - wszyscy wiemy, czym u nas pachnie. A co robią tego dnia Anglicy?
-
Pochwała żurawiny
Próbowaliście suszonej żurawiny? Jeśli nie, zróbcie to koniecznie, bo jest znakomita - w roli przegryzki i jako dodatek do potraw. Wypieki, desery oraz mięsa z czerwonymi jagodami nabierają niepowtarzalnego smaku.
-
Przyjmij gości wytwornie
Eleganckie przyjęcie u ciebie w domu? To jest możliwe i wcale nie jest trudne. Wystarczy kilka zmian w menu, parę detali w wystroju stołu i pokoju. Oto jak zwyczajne spotkanie zamienić w wytworne przyjęcie... w domowych pieleszach.
-
Stylowe garden party
Chcesz urozmaicić weekendowy, ciepły wieczór? Zorganizuj stylowe przyjęcie w ogrodzie. To doskonały pomysł na spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi.
-
Boskie, bo z czekoladą
Nic skuteczniej nie wprowadzi nas w dobry nastrój i nie pozwoli uczcić Nowego Roku niż rozpływające się w ustach czekoladowe desery. Na chwilę zapomnijmy więc o kaloriach!
-
Słodki smak lata
Czy zauważyliście, że nawet zwykły budyń nabiera finezji, jeśli podamy go ze świeżymi owocami? Korzystajmy więc z lata i twórzmy z jego darów kuszące kompozycje smaków i barw.
-
Kobiety, co wy z tą wolnością robicie?
Coraz trudniej żyć nam w uświęconym przez dekady świecie zdrad i hipokryzji. Nie chcemy domu z obiadem, garsoniery z seksem i prawdziwego życia tylko w knajpie z kolegami
-
Od oświadczyn do zaręczyn
Maj, miesiąc zakochanych, sprzyja pełnym romantyzmu chwilom. Ale ich oprawę trzeba zorganizować z głową i w dobrym tonie. Bo jak powiadają niektórzy, jaki pierwszy krok we wspólne życie, taka cała przyszłość...
-
Sorbety - bajeczne desery lodowe
Znano je już w starożytności, ale popularność zdobyły dopiero w minionym stuleciu. Potem jednak przegrały konkurencję z lodami. Dziś moda na sorbety wraca, głównie dlatego, że są niskokaloryczne. Robi się je bowiem z soków lub piure owocowego, bez dodatku tłuszczu i jaj.
-
Przepisy na paschy
Ten pyszny deser z twarogu, jaj, masła i bakalii Rosjanie przyrządzają od wieków na święta Zmartwychwstania Pańskiego, zwane w obrządku prawosławnym Paschą. Do polskiej kuchni wielkanocnej smakołyk ten trafił dzięki naszym rodakom z Kresów.
-
Panna cotta
Galaretka: litr śmietany UHT 22-proc. lub świeżej kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 4 łyżki cukru, 2 laski wanilii. Sos: 1 kg dojrzałych owoców jagodowych (jagód, malin, truskawek lub poziomek), 50 ml rumu, cukier
-
Rodzinny obiad weselny
Jeśli lubicie organizować przyjęcia, macie małą rodzinę i duże mieszkanie, możecie urządzić weselne party dla najbliższych w domu. Nigdzie nie będzie tak miło, uroczyście, a jednocześnie swobodnie jak pod własnym dachem.
-
Placki ziemniaczane
Jeśli zastanawiasz się, co podać na obiad lub gorącą kolację, by wszyscy byli zadowoleni i syci - zrób placki ziemniaczane..
-
Roquefort i inne francuskie specjały
Sery produkuje się w wielu krajach, ale największą sławę zyskały te rodem z Francji. Najstarszym z nich - pleśniowym Roquefortem - zachwycali się już starożytni Rzymianie.
-
Delicje z melonem
To warzywo ma wszelkie cechy owoców - jest słodkie i soczyste. Niegdyś było u nas egzotycznym luksusem, dziś jest nieco droższe od swego kuzyna arbuza i dostępne przez cały rok. Warto wiedzieć, jak przyrządzać melona.
-
Tajniki przyrządzania lodowych pyszności